İmamoğlu'ndan Erdoğan'lara Büyük Darbe!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, belediye ile AKP'ye yakın vakıflar arasındaki protokolü iptal etmesini değerlendiren Murat Yetkin, "İmamoğlu asıl şimdi arı kovanına çomak soktu" ifadelerini kullandı.

28 Ağustos 2019 Çarşamba 07:25

Gazeteci Murat Yetkin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kaynak aktarımını iptal ettiği vakıflarla ilgili “Vaatten icraata geçen İmamoğlu’nun iptal ettiği yüksek rakamlı bütçeler, uzmanlara göre buzdağının görünen ucu, devamı gelebilir” dedi.

Yetkin, kişisel web sitesi ‘AK Parti’nin arka bahçesi vakıflara yıllarca İstanbul Belediyesi bakmış’  başlıklı yazısında, söz konusu vakıf ve derneklerle destekçilerinin İmamoğlu ve CHP’yi hedefe koyabileceğini ifade etti.

Protkolleri iptal edilen vakıflarla ilgili bilgileri aktaran Yetkin, şunları yazdı:

“Bakalım İmamoğlu ve ekibi arşive girdikçe geçmişte Fethullahçı vakıf ve derneklere İstanbul belediyesinden çıkılan destekler de açığa dökülecek mi?

‘O dosyalar kayyum döneminde temizlenmiştir’ dediğinizi duyar gibiyim ama bürokraside hiçbir kayıt tamamen silinmez, arayan bulur, iki kişiden fazlasının bildiği hiçbir bilgi, sır kalmaz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Ağustos’ta Trabzon’da yaptığı konuşmada İstanbul belediye Başkanı İmamoğlu’nu adres göstererek, “Kimi belediyeyi terör örgütüne peşkeş çekti, kimi şimdiden teslim bayrağını çekerek hiçbir iş yapmayacağını ilan etti. Biz böyle bir siyaset anlayışını kabul etmiyoruz” demişti.

Bu da akıllara HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının yerine kayyum atanmasını getiriyordu.

Ancak İmamoğlu’nun bu protokolleri iptaliyle asıl şimdi arı kovanına çomak soktuğu söylenebilir.

Seçim kampanyası sırasındaki vaatleri arasında israfa son verilmesi, İstanbulluların parasının belediye hizmetlerine harcanması sözünü veren İmamoğlu, bu hamlesiyle vaatten icraata geçmiş görünüyor.

Bu konuları bilenlere göre, bu miktarlar buzdağının görünen kısmı.

Sadece İstanbul için değil, bütün belediyeler için de.

Yine bu konuları bilenlere göre, belediye kaynakları kesilen bu vakıf ve dernekler, bir kısmı kapatılmış Fethullahçı vakıf ve derneklerin Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Hazine’ye devredilen varlıklarını, bu vakıf ve derneklere 49 yıllığına tahsis etme yoluna gidilebiliyor.

Burada araç Vakıflar Meclisi ve çoğu zaman “yukarılardan gelen bir telefon” kararı belirliyor.

Bir de bundan sonra bu vakıf ve dernek faaliyetinin “Cumhurbaşkanlığı himayesinde” yapıldığını, böyle olduğunda devlet bütçesinden ödeneceği işin masraflarının da azalacağını görürsek şaşırmamak gerekiyor.

Bu vakıf ve derneklerle destekçilerinin İmamoğlu ve CHP’yi hedefe koyması şaşırtıcı olmayacak. 

Ben bir de belediye kaynaklarından belli medya gruplarına destek verilip verilmediği, verildiyse onların ne zaman açıklanacağını merak ediyorum.

Bakalım oradan hangi isimler çıkacak?”

"BU DAHA BAŞLANGIÇ"

Bilindiği üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi önceki gün yönetiminde Erdoğan'a yakın isimlerin görev yaptığı TÜRGEV, Ensar Vakfı, TÜGVA gibi vakıflara yurt yapımı ve giderleri için 357 milyon liralık kaynağı kesmişti. İmamoğlu, “Belli vakıflara tahsis edilen binalar artık İstanbullunun oldu. Bu daha başlangıç” dedi.

Kaynağı kesilen vakıflar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak ile eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın da yönetiminde bulunduğu TÜRGEV ve yine Bilal Erdoğan’ın yüksek istişare kurulunda bulunduğu TÜGVA da yer aldı.
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.08.2019 13:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol