"İBADETLER SOSYAL İÇERİKLİDİR..."

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, dinin sadece bir inanç meselesi olarak görülemeyeceğini söyledi. Eliaçık, " Namaz kılmak, hacca gitmek, oruç tutmak tamamen sosyal içeriklidir" dedi.

20 Ocak 2014 Pazartesi 13:00
Dinin bir bireysel kurtuluşcu sadece mana alemiyle ilgilenen, insanın sosyal dünyasıyla ilgilenmeyen bir şekilde anlaşılamayacağını vurgulayan Eliaçık hoca, " Bu şekilde sadece bir inanç meselesi oluyor, ama din sadece bir inanç meselesi değil aynı zamanda bir sosyal meseledir. Namaz kılmak, hacca gitmek, oruç tutmak tamamen sosyal içeriklidir. Namaz camide toplanmak demek, oruç aç kalmak, toplumdaki açları düşünmek demek, hac rütbeleri sökmek, ihrama girmek ve eşitlenmek demek, yani beyazın, siyahın, doğulunun, batılının, kadının, erkeğin ortadan kalktığı tek bir insanlık bütününe dönüşüyorsun, bir evin etrafında dönüyorsun, tamamen bir insanlık gösterisi ve eşitlik ritüeli. İslam’daki bütün ibadetler zaten sosyal içerikli. İslam ileri derecede sosyal bir din. Şimdi siz bunu, sosyal yönünden budayıp sadece inanç meselesine nasıl dönüştüreceksiniz? Din bir vicdan işidir, Muhammed’in getirdikleri vicdani unsurlardır, sosyal hayatı buna karıştırma derseniz kabul eder mi?" diye sordu. (Kapitalizme Karşı Oruç Söyleşisi / encompassingcrescent.com)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.01.2014 13:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Devrim göçmen 2014-01-20 17:05:53

Harika yorumlar yapıyorsunuz sizin ellerimizden öpüyorum keske herkes sizin tırnağınızın ucu kadar olsa o zaman cenneti buradada yasardık :)

Avatar
BİR GÜN MUTLAKA 2014-01-21 08:27:48

eli̇açik hocam yorumlarin gerçekten de i̇sabetli̇ şükranlarimi sunarim bi̇ okuyucun olarak.

Avatar
apos 2014-01-25 17:53:27

Hoca yorumu iyi yapmışsın ama HZ peygamberle berabermi askere gittin de ona sadece ismi ile hitap ediyorsun olmadı! !!!!!