Her Ne Yaptıysa Çöktü!

2002 yılında iktidara gelen AKP özellikle icraatlarının sınıfta kalmasıyla dikkat çekiyor. İşte karayollarından hava yollarına AKP'nin 16 yıllık kısa bir analizi!

10 Ağustos 2018 Cuma 00:55

Yıl 2002.. Kendi deyimleriyle Adalet ve Kalkınma Partisi AK Parti, muhaliflerin deyimiyle AKP iktidara geldi. Şüphesiz bu süreçte en çok pay sahibi bugünkü ortağı MHP Lideri Devlet Bahçeli'ydi. Tam ekonomi düzlüğe girecekken tıpkı gündemden kalkmış başkanlık sistemini yeniden tartışmaya açması gibi bir anda erken seçim diye tutturmuş ve Ecevit-Yılmaz ikilisini seçime götürerek henüz birkaç ay önce kurulmuş olan AKP'yi iktidara taşımıştı.

Geçen 16 yıl süre içerisinde iktidarın olumlu icraatları olduysa da hafızalarda en kalıcı olanları Türkiye'ye felaketler, acılar ya da büyük maddi kayıplar yaşatanlar oldu. Karayollarından eğitime kadar birçok alanda Türkiye resmen hüsrana uğradı.

Bugünlerde döviz ve altın piyasasındaki rekor artışlarla dibe vuran ekonomi de aslında AKP iktidarının sadece beton odaklı gelişme stratejisinin bir sonucu olarak doğdu. Dış politikada ki büyük yanlışlar milyonlarca mültecinin ülkemize gelmesine ve büyük maddi kayıplar oluşmasına neden oldu.

Askerimizin başına çuval geçirildi, yüksek hızlı tren projesinde ilk facia ilk zamanlarda yaşandı, Soma'da 301 madenci basit iş güvenliği kurallarının sağlanmamış olması nedeniyle hayatını kaybetti, Karaman'da yine madenciler tonlarca suyun kurbanı oldu, Afyon'da askeri mühimmat deposu patladı 25 askerimiz şehit oldu.

Çok daha eskilere gidilebilir şüphesiz ancak bugüne geldiğimizde Karadeniz Sahil Yolu'nda büyük bir çöküntü yaşandı. Doğa aykırılığı kabul etmiyordu. Ardından Rize, sel felaketini güçlükle atlatıyor, nehir yatağına yüksek yapı izni veren AKP'li belediye başkanı 'Allah'ım yardım et' diye dua ediyordu. Çorlu'da 24 insanımız yandaş firmanın döşediği raylar yüzünden hayatını kaybediyor, dünyanın en büyük havalimanında pist yerle bir oluyor, Ordu'da yağışlar köprüleri yıkıyor ve tüm bunlara rağmen araştırma, inceleme önergeleri reddediliyordu.

Yıl 2018.. Dolar 5.56 lira.. Benzin 6.5 lira.. Ekmek 1.5 lira..

AKP girdiği her seçimi tartışmalı da olsa yüzde 50'lilik bir oranla kazanıyor ancak ülkenin geleceği yeni sistemle bile büyük bir kaygı oluşturuyor. Çünkü AKP her ne yapıyorsa çöküyor!

(Analiz: YUZDEYUZHABER)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.08.2018 01:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol