HAZRETİ ADEM İLK İNSAN MI?

Hocamız Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, sadece ilahiyat alanının değil tüm insanlığın merak ettiği Adem Peygamber'in insanlığın atası olup olmadığı yolundaki soruyu cevapladı. İşte o yanıt!

04 Kasım 2014 Salı 12:31
HAZRETİ ADEM İLK İNSAN MI?
" Adem ilk insandır. Ama bizim kategorimizin bizim kulvarımızın ilk insanı. Kur'an'ın verilerine bakarsan Adem'den önce de bir insan nesli var. Çünkü melekler Cenab-ı Hak'ka diyorlar ki, "Sen bu Adem'i yaratıyorsun bu kan döker, zulüm yapar. Bunun neyini halifem diye seçip, yeryüzüne gönderiyorsun?"

Peki Melekler bunu nereden biliyor? Melekler gaybı bilemez. Yine aynı sayfalarında Kur'an'ın Melekler şunu da söylüyor: " Biz senin öğrettiğinden başkasını bilemeyiz." Peki nereden biliyor insanın kan dökücü ve zalim olduğunu? Caferi Sadık buna cevap vermiştir. Melekler daha önce de gelmiş insan nesilleri var oradan biliyorlar insanın ne mal olduğunu.  
Kaç insan nesli geldi, kaç uygarlık daha geldi? Caferi Sadık'a soruyorlar, " Bize Adem hakkında bilgiler ver" diye. Diyor ki, " Bu son insan neslinin atası olan Adem'i mi soruyorsunuz yoksa ondan öncekileri mi?"

Daha kaç tane var kimbilir?"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.11.2014 12:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
seniha parliyanoglum 2014-11-04 17:38:19

Tesekkurler hocamyuregine saglikaydinlattiginiz bilgilericin