HAZİN SONLU AŞK ALBÜM OLDU...

Atatürk'ün Fikriye hanıma ithaf ettiği duygusal sözlerden oluşan şiir ve şarkılar yorumcu Seray Yenici tarafından bir albümde toplandı.

14 Ağustos 2016 Pazar 00:16

Atatürk'ün, Fikriye hanıma ithaf ettiği, duygusal sözler içeren ve bir iç dökme şeklindeki şiiri ile Fikriye Hanım'ın ATA'mıza yazdığı şiir, besteci ve yorumcu Serap Yenici tarafından bestelendi ve seslendirildi. Albüm içeriğinde, Atatürk 'un mânevî kızı Sabiha Gökçen'in ve  Cemil Bozok'un manevi oğlu Atatürk  tarihçisi  Eriş Ülger'in ‘’Fikriye‘’ kitabından alıntılar yer alıyor. Ayrıca, kişisel yazılarının desteğiyle bu hazin sonla  biten, duygusal, bazen platonik, bazen de karşılık bulan aşkın sahibi Fikriye Hanım'ın, Atatürk için nasıl önemli bir yeri olduğunu kanıtlayan kısa gerçek konuşmalar bulunuyor.

SÖZLER OSMANLI TÜRKÇESİ...
Sözleri Osmanlı Türkçesi olarak bestelenen şarkılarda özgün sözler şarkıya göre düzenlenerek kullanılmış. Günümüz Türkçesi ile de şiir yorumlarıyla sunuldu. Şiir yorumlarını Serap  Yenici ve Hakan Yılmaz seslendirdi. Klasik Türk Sanat Müziği alanında kazandırılan yapım 19  Mayıs 2016'da müzikseverlerle buluştu.






SERAP YENİCİ KİMDİR?
Serap yenici  2010 yılında  Türkiye'ye yurt dışı festivallerde 1.lik ve 3.lük kazandırmıştı. Hem profesyonel televizyon ve radyo sunucusu hem de profesyonel sahne sanatçısı olan Serap Yenici genelde klasik batı müziği  ve jazz Latin  6 dilde yabanci eser, Türkçe nostalji ve kendi yorumuyla türkü, Türk Sanat Müziği gibi geniş  bir repertuarla sahnelerde yeralıyor ve sadece kurumsal çalışmalar yapıyor.
 
Sanatçı ilk kez klasik Türk Sanat Müziği dalında bir beste çalışması  ile  Ümmid-i Aşkım   albümünün  hem yapımcısı  hem besteci ve yorumcusu. Müzikoloji eğitimi alan ama yorumculugu tercih eden sanatçı farklı müzik tarzlarında çalışmalar sunarak araştırmacı yönüyle de öne çıkıyor. Albümde  Fikriye hanım ve Atatürk'e ait şiirler öz Türkçe  olarak şiir şeklinde yorumlandı. Atatürk'ün Fikriyem şiirini  yine profesyonel radyo sunucusu, şair ve Ustad Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz seslendirdi. Fikriye hanımın Gözümün nuru şiirini ise yine Serap Yenici yorumladı. İki şiir iki şarkı ama tam bir belgesel içerikte olan albüm  müzik marketlerde bir arşiv olarak saklanmak üzere  yüksek  kalitede muzikseverleri bekliyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.08.2016 13:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol