HAVALAR DAHA DA ISINACAK

Hava sıcaklıkları ülke genelinde artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

15 Mart 2011 Salı 17:38
HAVALAR DAHA DA ISINACAK

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, perşembe gününe kadar yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıklarının ülke genelinde 3 ila 5 derece artarak, mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, iç ve doğu bölgelerde kar erimeleri görülecek. Ancak havanın açık olması nedeniyle, iç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte Marmara ve iç kesimlerde yer yer sis olacak.
Yarın, gece saatlerinde Kırklareli çevreleri yağmurlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.
Çarşamba günü, Bartın, Kastamonu, Sinop ve Samsun ile gece saatlerinde Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale) yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.
Perşembe gününden itibaren Marmara ile Kuzey Ege'de beklenen yağmur ve sağanak şeklindeki yağışlar, cuma günü ve hafta sonunda kuzey ve batı kesimlerde yer yer aralıklarla devam edecek.
Yetkililer, iç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayının; Marmara ve iç kesimlerde yer yer sis hadisesi ile hissedilir derecede sıcaklık artışı nedeniyle ani kar erimelerinin neden olabileceği trafikte aksamalar, düşük görüş mesafesi, hava kalitesinde azalma, lokal su baskını, ani sel ve çığ tehlikesi gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol