"HASRET AĞRISI ÇEKİYORUM..."

Nur Cemaati lideri Fethullah Gülen, Alman medyasına konuştu ve

17 Haziran 2011 Cuma 14:33

 Nur Cemaati lideri Fethullah Gülen, Alman medyasına konuştu. Türkiye'de son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Gülen, Türkiye'ye duyduğu özlemi de anlattı.

Kemalist cepheye diyalog çağrısında bulunan Gülen, Türkiye'ye hasret ağrısı çekiyorum ve bu ağrıyı ancak yurduma dönersem gideririm" dedi.

Almanya'da Türkçe-Almanca yayın yapan Deutsch Türkische Nachrichten haber sitesinden Michael Maier'e konuşan Gülen'in röportajında öne çıkan bölümler şöyle:

TÜRKİYE'DE AYRIŞMIŞ İKİ GRUPTAN SÖZ EDİLEMEZ

Türkiye'de Kemalistler ile Müslümanlar arasındaki uçurum hep devam edecek mi? Ya da pragmatik bir yan yana yaşam, hattâ bir barış söz konusu olabilir mi?

Bu soru, Kemalistler içinde Müslümanların, Müslümanlar içinde ise Kemalistlerin olmadığı veya bu iki kesimin birbirinin tamamen zıttı olduğu gibi bir düşünceyi barındırmaktadır. Bunu, soruyu tashih etmek gibi bir gaye için söylemiyorum, işte sözünü ettiğiniz problemin asıl sebebini ortaya koymak adına söylüyorum. Yani, ne Türkiye'de Müslümanlar ve Kemalistler olarak her bakımdan ayrışmış iki gruptan söz edilebilir, ne de bu iki grup arasında kapanmaz uçurumların varlığı söz konusu edilebilir.

HASRET AĞRISI ÇEKİYORUM

Türkiye'ye tekrar dönecek misiniz?

Elbette "kerîme-i tarih" olan güzel yurdumun hasreti içindeyim. Daüssıla, her garibin çektiği bir ağrıdır ve onu ancak vuslat giderir. Fakat bu mevzuda diyebilirim ki, bir bakıma Kader'in gönüllü mahkûmuyum.

'Bin Ladin'den nefret ediyorum'

11 Eylül 2001 hadisesinin planlayıcısı olarak bilinen Usame bin Ladin hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu soru, sözünü ettiğiniz 11 Eylül hadisesini takip eden günlerde yapılan bir röportajda da sorulmuştu ve cevabını vermiştim. O zaman, "Dünyada en çok nefret ettiğim insanlardan bir tanesi Bin Ladin'dir. Çünkü Müslümanlığın dırahşan (aydınlık) çehresini kirletmiş, bir kirli imaj meydana getirmiştir. Bin Ladin, hissini, hevesini İslâmî mantık yerine koymuş, vahşet öncülüğü yapmıştır. Etrafındaki adamlar da öyle hareket etmiştir. Türkiye'de de böyle düşünen insanlar varsa, onlar da canavarlığa kilitlenmiş insanlardır. Biz onların mülâhazaları türünden mülâhazaları lânetleriz" demiştim. Bu cinayeti işleyen de korkunç ve affedilmez bir cânidir.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol