Halkın Derdine Bak Onların Uğraşlarına Bak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Haziran seçimleri sonrasında tek adam rejimine dönüştürdüğü ülkede gerek il ve ilçe yöneticilerinin gerekse üst düzey bürokratların sıradışı halleri dikkat çekiyor.

15 Kasım 2018 Perşembe 00:11

AKP iktidarı ile birlikte iyiden iyiye kendini hissettiren Osmanlıcılık idarecileri de fazlasıyla etkisi altına almış durumda. Bilindiği üzere Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Erdoğan ile Çin'e gitmiş ve orada geleneksel kıyafetlerle paylaşım yaparak gündem olmuştu. Malum poz sosyal medyanın gündemine oturunca Vali paylaşımı silmişti ama görüntüler de hafızalara kazınmıştı. Çok geçmeden Vali'ye rakip Kastomu'ndan çıkmıştı. Bu kez kostümlü paylaşımı ile gündemde olan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş'dı. Babaş da İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Etnospor Kültür Festivali’nde Kastamonu’ya özgü geleneksel kıyafetleri giyerek poz vermiş, kendinden söz ettirmişti.

Yeni Türkiye'nin idarecileri kıyafetleri ile gündem yaratmayı sevmiş olacak ki bu ikiliye Samsun'un Canik İlçesi Belediye Başkanı Osman Genç de katıldı. Genç de, son yılların fenomen dizisi Diriliş; Ertuğrul'daki Alp kıyafetleri ile gündem yaratmıştı. Genç'in gömlek ve kravat üzerine giydiği tarihi giysiler bazı vatandaşları da güldürmüştü.

Ve giyimleri ile fark yaratmaya çalışan son kişi ise bir diplomattı. Türkiye'nin Uganda Büyükelçisi Sedef Yavuzalp de, 29 Ekim'de davetlilerin arasına Yunan mitolojik tanrılarının kıyafeti ile girmişti. Kendisi Helen katibi de Zeus olmuştu. Malum poz da yine günlerce gündem olmuş, tüm bunlar ekonomik kriz, dış politikadaki gerilimli süreçler, dövizdeki tırmanış, rekor enflasyon gibi birçok sebepten zor günler yaşayan vatandaşlarla yönetim kademesinde bulunan insanların gündeminin siyahla beyaz kadar farklı olduğunu ortaya koymuştu.
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.11.2018 00:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol