'Halifelik Erdoğan'ın Hakkı'

Hükümete yakın medya vatandaşların geçim sıkıntısını göremezden gelmeye devam ediyor. Gıda fiyatlarının artmasının ardından vatandaşların tanzim kuyruklarına mahkum edildiği ülkede, hükümete yakın medyanın derdi ise yeniden ‘hilafet’ oldu.

05 Mart 2019 Salı 17:12

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, hilafetin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘doğal hakkı’ olduğunu iddia etti.Akit TV’de katıldığı programda konuşan Dilipak, “Bugünkü hükümet sistemi, başkanlık sisteminde kime ait? Cumurbaşkanına. Şu anda bu yasaya göre, yasal, kanuni halife yetkisi mana ve mefhum olarak Tayyip Erdoğan’ın şahsında mündemiçtir” dedi

Dilipak, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Uygun bir halife bulunduğunda, bu hilafetin oraya verilmesi konusu söz konusu. Yani İngilizler bu kapıyı açık tuttu. Laik cumhuriyetten alıp, onu ayarladıkları bir halifeye vereceklerdi ama buna gerek görmediler zaman içinde. Dolayısıyla hilafet makamının kaldırılmamasının başka sebepleri de var. Tek bir sebebi yok. Sonuçta hilafet kaldırılmadı. Gelinen noktada ne oldu? İş Bankası’ndaki hisse senetleri tartışma konusu oldu. Ali İhsan ne diyor? Hükümet ve cumhuriyetin şahsı manevisinde mündemiçtir diyor. Müzakerelerde TBMM’nin şahsı manevisinde mündemiçtir gibi bir ifade vardı. Ama yasada hükümet ve cumhuriyet yazıldı. Bugünkü hükümet sistemi, başkanlık sisteminde kime ait? Cumurbaşkanına. Şu anda bu yasaya göre, yasal, kanuni halife yetkisi mana ve mefhum olarak Tayyip Erdoğan’ın şahsında mündemiçtir.” 
 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Fenasi Kerim 2019-06-23 03:15:14

Halife siksen geçinirsin memlekette

Misafir Avatar
@Fenasi Kerim x Ben de fena sikerim 2019-06-23 14:59:02 @Fenasi Kerim

başedebilmen icin sikici ordusu kurmak lazim tek olarak zor, it gibi cogaliyorlar!

Beğenmedim! (1)
Avatar
Halife ilan ettigine göre! 2019-06-23 15:02:15

erdogan dilipaki badelemis gibi gözüküyor!