Haber Kanalları Yine Üç Maymun Modunda!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada 'sağlık sorunları sebebiyle' istifa ettiği duyuruldu. Bakan Albayrak’ın istifa iddiası gündeme bomba gibi düşerken selde, depremde ve yangında mangalda kül bırakmayan haber kanalları siyasi haber kanallarının korkudan sesleri çıkmadı.

09 Kasım 2020 Pazartesi 10:26
Haber Kanalları Yine Üç Maymun Modunda!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Instagram hesabından bu akşam yapılan açıklamada istifa ettiği duyuruldu, tek bir haber kanalı dahi bunu yayınlayacak cesareti gösteremedi.

Açıklama sosyal medyada ve internet aleminde bomba etkisi yaparken, haber kanallarından tık ses çıkmaması dikkatlerden kaçmadı.

Yangında, selde, yağmurda mangalda kül bırakmayan ve "ilk ben verdim, ilk ben girdim haberi" diye öğünen haber kanallarının iş siyasi bir habere gelince derin sessizliğe bürünmesi ve normal yayın akışlarını sürdürmesi, akıllara sadece belgesel yayınlar yapan TV kanallarını getirdi.

Türk medya dünyasında önemli bir siyasi olay gelişmesi durumunda, şirketsel çıkarlarına dokunacak diye "Var olan haber" hiç olmamış, hiç öyle bir olay yaşanmamış gibi davranıp belgesel yayını yapar gibi normal yayın akışının sürdürülmesine Penguen TV adı veriliyor.

Bakan Albayrak, bir sosyal medya hesabından istifa mektubunu yayınlarken, bir sosyal medya hesabına ise aynı anda kapatıldı. Bütün bu haberler internet aleminde bomba etkisi yaparak dalga dalga yayılırken, bir bakan yardımcı ve partinin Grup Başkanvekili bile olayı doğruladı.

HABER KANALLARI SUS PUS

Bütün bu olaylar tsunami gibi yayılırken, haber kanalları saatlerce meseleden uzaktan kaldılar.Açıklamada, “Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım” ifadeleri kullanıldı.

Albayrak, sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini açıklarken haber kanallarının bu habere yer vermemesi dikkatlerden kaçmadı.

Selde, depremde, yangında mangalda kül bırakmayan haber kanalları Albayrak’ın istifa haberinin ardından ‘Penguen TV’ye döndü.  Haber kanalları mangalda kül bırakmayan haber kanalları siyasi haber kanallarının korkudan sesleri çıkmadı. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.11.2020 10:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol