GÜNEŞ GİDİYOR YAĞIŞ GELİYOR!

İki günde kışı unutturan güneş, yerini bulutlara bırakacak. Türkiye, yarından sonra gök gürültülü sağanak yağışın etkisine giriyor.

17 Mayıs 2011 Salı 13:40
GÜNEŞ GİDİYOR YAĞIŞ GELİYOR!

 Bugün ve yarın yurt genelinde sıcaklıklar 29 dereceye kadar yükselecek. Ancak Perşembe ve Cuma günleri gök görültülü sağanak yağışlar geliyor.

Yarın ülkenin kuzeyi dışında kalan tüm bölgeler gök gürültülü bir yağışın etkisi altına girecek.

Perşembe ise, Antalya , Konya ve Hakkari çevresi dışında tüm yurt sağanak yağışlı bir gün geçirecek.

Cuma günü Orta ve Güney Ege, Batı Akdeniz ile Güney İç Anadolu bulutlu bir güne uyanacak ancak Türkiye’nin diğer bölgeleri hafta sonuna sağanak yağışlarla girecek.

Cumartesi ve Pazar günleri ise sadece, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da yer yer sağanak yağış geçişleri görülecek.

YURTTA BUGÜN
Marmara'da sıcaklık bugün de 26-28 derecelere çıktı. Üç gün Çanakkale, Balıkesir, Sakarya boyunca kısa süreli bahar yağmurları da olacak.

Ege'de sıcaklığı yükselten ılık rüzgarlar nem de taşıdığından başta, Muğla, Aydın , Afyon olmak üzere bölgenin tüm iç kesimlerinde sağanaklara neden olacak.

Çok yağmurlu bir bahar geçiren Akdeniz'de özellikle dağların yamaçındaki ilçelerde sağanaklar devam edecek.

İç Anadolu'da lodosla sıcaklıklar hafta içi 27 dereceye kadar yükselecek. Ancak özellikle akşam üstü bahar sağanakları olacak.

Karadeniz'in kıyılarında değil ama Bolu Kastamonu gibi iç kesimlerinde kısa süreli yağmurlar olabilecek. Bolu 25, Trabzon 22 derece

Doğu Anadolu'da güneş görülüyor ama öğle saatlerinde gökgürültülü sağanak yağmurlar da oluyor. Erzurum 19, Malatya 22 derece.

Güneydoğu'da Diyarbakır’da bir ara sağanak olabilir, sıcaklıklar 30 dereceye doğru yükseliyor.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol