"GÜN GELECEK DEVLET RÜYA İLE YÖNETİLECEK"

İlahiyatçı İhsan Eliaçık hoca, " Birgün gelecek bu memlekette rüyalarla, istiharelerle devlet yönetilecek. Kadere karşı mı geliyorsun denecek" dedi.

22 Temmuz 2014 Salı 13:16
"GÜN GELECEK DEVLET RÜYA İLE YÖNETİLECEK"
Soma olayıyla yeniden tartışma konusu olan kadere iman konusunu irdeleyen Eliaçık hoca, Kur'an'da böyle bir ifadenin yeralmadığını söyledi. Yaşanan her usülsüzlüğü ya da yetersizliği kaderle açıklamanın yanlış olduğunu vurgulayan Eliaçık hoca, " Birgün gelecek devlet rüyalarla yönetilecek. Adam istihareye yatacak, rüya görecek ve sabah kalkacak, 'Ben istihareye yattım, rüyamda Peygamberimizi gördüm. Peygamberimiz bana böyle olmasını söyledi. Ben de böyle bir kanun çıkarıyorum' diyecek. Herkes uysun isteyecek. Uymayanlar kime karşı gelmiş olacak? Peygambere karşı gelmiş olacak. Peygamber de Allah'ın Resul'u olduğu için kime karşı gelmiş olacak, Allah'â karşı gelmiş olacak. Birgün gelecek bu memlekette rüyalarla, istiharelerle devlet yönetilecek. Çıkarılan bütün kanunlar böyle olacak. Şimdiden yavaş yavaş başladı, bir yanlışlık olduğu taktirde Allah'ın taktiri diye savunulacak. Kadere karşı mı geliyorsun denecek. Çünkü bunlar geçmişte yapıldı. Yani Ebu Süfyan'ın oğlu Muaviye, yaptığı her işe kader diyordu. Kendi sorumluluğunu örtbas etmek için. Veya kendisine karşı gelen m, kılıç çeken mi var 'Allah'ın kaderine karşı mı geliyorsun' diyordu. Ne zaman bunu söylüyordu bunu bin 300 sene evvel. Ne kadar sürdü bu? Bin 300 yıl ve hala sürüyor" dedi.


Ondan önde de Peygamber düşmanlarının bu şekilde davranadığına işaret eden Eliaçık hoca, şunları söyledi: " Peygamberin düşmanı olan müşrikler de bunu yapıyorlardı. Yasin Suresi 19. Ayet ' Bahtınız ve kaderiniz sizin elinizdedir' diyor. Müşrikler böyle inanıyorlardı. Kabe'yi yönetmelerini kaderleri olarak görüyorlardı. Kabe'ye getirilen malların kendilerine ait olması da, köleleri olması da, yoksulluk da Allah'ın kaderiydi onlara göre. Çünkü isteseydi Allah zaten düzeltirdi diyorlardı. Kendilerine 'Size verilen rızıklardan Allah yolunda infak edin' denildiğinde onlar ne diyorlardı? 'Eğer isteseydi Allah'ın doyuracağı kimseleri biz mi doyuracağız' diyorlardı. Yani yoksulluk Allah'ın kaderidir. Yoksulluk Allah'ın dilemesidir diyorlardı. Müşrikler böyle söylüyordu. Onların kader inancıdır bu. Milletin haberi yok müşriklerin inandığı gibi inanıyorlar şimdi. Kur'an'ın getirdiği gerçek unutulmuş, üzeri örtülmüş. Kur'an'da kadere iman diye dirşey yoktur, zulme isyan vardır. Bütün zalimlere isyan edilmelidir, karşı çıkılmalıdır. Kur'an da kader kavramı vardır ama tevekkül gibi, tevhid gibi. Ama kadere iman diye bir prensip yoktur"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.07.2014 13:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol