GÜLER MİSİN AĞLAR MISIN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dolarlarınızı bozdurun” çağrısına Ankara Keçiören 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı Ali Gölpınar’dan alternatif kampanyayla yanıt geldi

27 Aralık 2016 Salı 10:42
GÜLER MİSİN AĞLAR MISIN?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “dolarlarınızı bozdurun” çağrısına tepki gösteren Ankara Keçiören 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı Ali Gölpınar kendi kampanyasını başlattı. Halkın ekonomik kriz nedeniyle zor geçindiğini ve yoksullarda zaten döviz bulunmadığını belirten Gölpınar, “fakirlik belgesi” için en çok zenginlerin başvurmasını da eleştirerek, “200 bin doları bozdurup belgesini getir, fakirlik belgesini götür” diyerek kampanyayı duyurdu.

Son dönemde popüler hale gelen kampanyaları “100 dolar bozdurana yemek ısmarlayacağınıza, sokakta aç bekleyen insanlara ısmarlayın” diyerek eleştiren Gölpınar’ın kampanyası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bankada bulunan ve bozdurulduğu açıklanan 200 bin doları gündeme getirmesi ile de “ironik” bir kampanya olarak yorumlandı.

Erdoğan’ın Saray’da düzenlediği muhtarlar toplantısına ilçe kaymakamı tarafından davet iletilen ancak ‘ret’ yanıtı veren Gölpınar, gerekçesini ise şöyle anlattı:

“Kaymakam sorduğunda gitmeyeceğimi söyledim. Cumhurbaşkanı, muhtarlarla ilgili tek bir kelime söylemiyor. Parti başkanı gibi, grup toplantısı yapar gibi, konuşma yapıyor. Muhtarları da bir araç gibi kullanıyor. Muhtarlar muhbir gibi kullanılmak istiyor ama en acı tarafı da konuşmaları alkışlayan muhtarlar. Muhtarların bütün yetkileri AKP döneminde ellerinden alındı.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol