'GÜÇLÜ OLMAK İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ'

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi'nde geçtiğimiz cumartesi günü üyelerin geniş katılımıyla yapılan Olağan Genel Kurulu'nda seçilen yönetim kurulu görev dağılımını yaptı. TGS İzmir Şube Başkanı Hüner, ''Güçlü olabilmek için birlikte hareket etmeliyiz'' dedi.

10 Mayıs 2013 Cuma 14:48
'GÜÇLÜ OLMAK İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ'

 Şube Başkanlığına Halil İbrahim Hüner yeniden seçilirken, Başkan Yardımcılığına Seyhan Kurtman, İdari Sekreterliğe Belma Yücel, Mali Sekreterliğe de İsmail Çetinkaya getirildi.

 
 
TGS İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner, yaptığı açıklamada,  basın çalışanlarının, gazete, dergi, haber-fotoğraf ajansı, radyo-televizyon gibi işletmelerde sigortalı olarak çalışmaya başladığı andan itibaren yasaların koruması altında olduğunu, buna karşın  bazı işletmelerde ise fikir işçilerinin sigorta bildiriminin yapılmaması ve stajer gazetecilik uygulaması nedeniyle halen aktif çalışan, haber peşinde koşan bir çok gazetecinin “kaçak işçi” durumunda olduğunu bildirdi.
Hüner, işverenlere, gazetecilerin sosyal güvenceye sahip olmaları için Basın İş Kanunu'nun yükümlülüklerine uymaları, Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerine de gazetecilerin ilgili kanuna göre sigorta tespitlerinin yapılması için iş yerlerinde denetim yapılması çağrısında bulundu.
Sosyal güvenceyle çalışan tüm gazetecilere de emek ve sosyal haklarını savunmak için TGS çatısı altında sendikal örgütlenmeye katılma çağrısı yapan Başkan Hüner,  gazetecilerin hakettikleri hakları anayasal hakları olan sendikal örgütlenme gücüyle elde edebileceğine dikkati çekti.
Hüner, şunları kaydetti: “Basın emekçilerinin yaşam ve çalışma koşulları gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor. Mesleki deformasyonun had safhaya ulaştığı, gazetecilerin gözaltına alındığı, tutuklandığı ülkemizde basın emekçileri şimdi de işsiz kalma korkusuyla karşı karşıyadır. Güçlü olabilmek için birlikte hareket etmeliyiz. Basın emekçilerinin mesleki haklarının yanı sıra ekonomik, sosyal hakları ve çıkarlarının korunması ile geliştirilmesinin yolu, güçlerini birleştirecekleri TGS'de örgütlenmekten geçmektedir. Halkın haber alma ve doğru bilgilenme ihtiyacı, Türkiye'nin içinde bulunduğu olumsuz siyasi ve ekonomik koşullar ile uluslararası alanda yaşanan belirsizlikler nedeniyle her zamankinden daha fazladır. Tüm basın emekçilerini bu zor koşullarda, 'birlikten kuvvet doğar' düşüncesiyle TGS’ye üye olmaya ve emekçinin örgütlü gücüyle mücadele etmeye çağırıyoruz. Emeğin onuru sendikalı olmaktır.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.05.2013 14:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol