GUARDIAN'DAN ÇARPICI MAKALE!..

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Guardian’ın yazarı Liz Cookman, ABD’nin geleceğini merak edenlere “Türkiye’ye bakmalarını” tavsiye etti.

01 Şubat 2017 Çarşamba 15:25
GUARDIAN'DAN ÇARPICI MAKALE!..

Guardian’da yazan Liz Cookman, ABD’nin geleceğini merak edenlere “Türkiye’ye bakmalarını” tavsiye etti. Trump yönetiminin ilk günleri herkesi şok ederken çoğu Türk’ün “Dünyamıza hoş geldiniz” diye düşündüğünü kaydeden Cookman, “Türkiye’nin otoriterliğe yuvarlanışı, Trump’a direnilmezse olacaklara dair bir uyarı. ABD başkanının yapmasından korktuğunuz çoğu şeyi Erdoğan çoktan yaptı” diye yazdı.

‘Böl ve yönet’

“Dünyanın diğer yanında oturup Türkiye’yle ilgili bir iki makale okumak ve ‘Uyanın! Erdoğan bir diktatör’ yorumları atmak kolay. Asıl ABD’ye bakın: Her şey böyle başlıyor. Zihin kontrolü yavaşça yayılıyor. Böl ve yönet” diyen yazar, Trump ve Erdoğan’ın benzeştiği noktaları şöyle sıraladı: “İşkenceye verdikleri desteğin dışında, ikisi de milliyetçi söylem kullanıyor. Kürtaja karşı çıkıyor. Kadınları nesneleştiriyor, feminizmi yanlış anlıyor. Damatlarını önemli rollere getiriyor. Özellikle komedyenlerin ve gazetecilerin eleştirilerine tahammül edemiyor. Birbirlerinin medyaya yönelik tutumunu destekliyorlar” diye yazdı.

Medyanın düşmana dönüştürüldüğü bir ülkede insanların iktidarca çok kolay manipüle edileceğine dikkat çeken Cookman, Türkiye’de yabancı gazetecilerin bile otosansür uyguladığını, kapıları vakitsiz çaldığında korktuklarını, yurtdışına gittiklerinde geri dönüp dönemeyeceklerini merak ettiklerini belirtti. “ABD’de özgür basına yönelik iftiralara geç olmadan karşı çıkmalıyız. Erdoğan’ın artık Türkiye’ye iyi gelmemesi gibi, Trump da Amerika’ya iyi gelmiyor. Ülkelerinin kimliğini değiştiriyorlar” vurgusu yaptı.

ERDOĞAN’LA BENZERLİKLERİ

Guardian’daki yazıda Trump ve Erdoğan’ın benzeştiği noktalar şöyle sıralandı:

* Eleştiriye tahammülleri yok
* Damatları önemli rollerde
* Kadınları nesneleştiriyorlar
* Kürtaja karşılar
* Milliyetçi söylem
* Kürtaja karşılar

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.02.2017 15:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol