GÖL DONDU! HEM DE DENİZLİ'DE...

Hava sıcaklığı - 20 dereceye kadar düştü.

20 Ocak 2012 Cuma 15:45
GÖL DONDU! HEM DE DENİZLİ'DE...

 DENİZLİ'nin Çivril İlçesi’nde, hava sıcaklığı geceleri sıfırın altında 20 dereceye kadar düştü. Çivril’deki Işıklı Gölü tamamen buz tuttu.

Denizli’de 10- 11 Ocak günlerinde yağan karın ardından hava sıcaklığında önemli düşüş oldu. Son 48 yılın en soğuk ocak ayının yaşandığı Denizli’de, Çivril’deki Işıklı Gölü tamamen buz tuttu. Göl kenarındaki balıkçı kayıkları buzun içinde kaldı. Çivrilliler, buz tutan gölün üzerinde motosiklete bindi, yürüdü, çocuklar oyunlar oynadı.
Işıklı Gölü kenarındaki bir restoranın işletmecisi olan 58 yaşındaki Mustafa Yüce, "1976 yılında da Işıklı Gölü kısmen buz tutmuştu. Ama durum bu kez çok farklı. Bugün hava sıcaklığını eksi 17 derece olarak ölçtüm" dedi.
Beydilli Köyü sakinlerinden 44 yaşındaki Önder Uyar da aşırı soğuk nedeniyle Akdağ’dan başta geyikler olmak üzere çok sayıda yaban hayvanının köylere kadar indiğini, kuşların çaresizlikten evlere saçaklarına sığındığını söyledi.
Yine Beydilli Köyü’nde oturan 50 yaşındaki Mehmet Gönen de havanın ilk kez bu kadar soğuk olduğunu gördüğünü belirtti. Öte yandan, Denizli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yarından itibaren soğuk havanın etkisini kaybetmeye başlayacağını bildirdi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol