FETÖ ARŞİVİNDEN ÇIKAN GERÇEK...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a aşık olduğunu söyleyen Ethem Sancak’ın FETÖ arşivinden çıkan Fethullah Gülen ziyaretine ilişkin sözleri dikkat çekti.

05 Kasım 2016 Cumartesi 22:23
FETÖ ARŞİVİNDEN ÇIKAN GERÇEK...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Ethem Sancak’ın FETÖ arşivinden çıkan Fethullah Gülen ziyaretine ilişkin sözleri dikkat çekti.

AKP’li medya patronu Ethem Sancak, bir dönem Aydınlık Hareketi’nin içinde yer almıştı. Daha sonra AKP ve Cemaat'e yaklaşan Ethem Sancak, AKP-Cemaat birlikteliği döneminde de Fethullah Gülen’e övgüler dizmişti.

Ethem Sancak, FETÖ’nün Aydınlık Hareketi’ni hedef alan Cemaatçi kalemlerden Erkam Tufan Aytav’ın “Aydınlık’tan kaçanlar” kitabında açıklamalarda bulunmuştu.

Kitaptaki açıklamalarında Fethullah Gülen’i ziyaretini de anlatan Ethem Sancak, “Kendimi bu harekete ait görüyorum” diyerek Cemaat’e yakınlığını bildirmişti.

“ÇOK SAYGINLIK UYANDIRDI BENDE HOCAEFENDİ

Oda tv'nin haberine göre Ethem Sancak, kitapta Fethullah Gülen’le olan görüşmesini şöyle anlattı:

“Fethullah Gülen Hocaefendi’yi ABD’de ziyaret gittim. Gittiğimde kendisine dedim ki ‘Ben adalet ve özgürlük arayışı peşinde solcu oldum’ ve hakikaten öyleydik, öyle düşünüyorduk. Bana çok enteresan bir şey dedi, ‘beni 72’de hapse attılar, yanı başımda hücrede solcu gençler vardı, onları gözledim, bunların içinde sahabe hayatı yaşayanlar vardı’dedi. Sahabe hayatı yaşamak çok zor bir şey… Yani dürüst olmak, kanaatkar olmak, yalan söylememek, baskıya boyun eğmemek, despotizme karşı hakkı savunmak, haklıyı savunmak. Mesela ben acayip şekilde sempati duydum bu objektif ve güzel değerlendirmeye. Çok saygınlık uyandırdı bende Hocaefendi. Biz Hocaefendi’nin dediği gibiydik, herkes bir değildi ama gerçekten bazılarımız öyleydi.”

“KENDİMİ BU HAREKETE AİT GÖRÜYORUM”

Fethullah Gülen’e “saygı duyduğunu” ifade eden Ethem Sancak, kitapta aynı zamanda kendisini “Cemaat’e ait” gördüğünü açıklıyordu.

Ethem Sancak kitabından ileriki sayfalarında ise Gülen Cemaati’yle ilgili şunları söyledi:

“Başında Hocaefendi’nin bulunduğu hareketi ahlaklı Müslüman bireyi inşa etmek ve bunu bütün dünyaya yaymak ve örnekler oluşturarak insanlığı sürece çekmek noktasında fikri ve içtimai bir topluluk inşa etti. Kendimi bu harekete ait görüyorum.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol