EY DELİ YÜREK PUTİN!..

İlahiyat dahisi Yaşar Nuri Öztürk hocamız, 'İslam dünyasında onun tırnağı olacak adam yok' sözleriyle övdüğü Rus Lideri Putin'e dair bir açıklama daha yaptı.

20 Aralık 2015 Pazar 22:18
EY DELİ YÜREK PUTİN!..

İşte kaleme aldığı o görüşleri:

" Ben bu yazıyı, asparagas olduğu söylenen ‘Putin Müslüman oldu’ haberleri üzerine yazmıyorum. Ben Putin’in ‘manevî-kozmik’ yanını, kendisinden Kur’an imanı kokularının geldiğini bundan yıllar önce irdelemiş, bir tür ihbarda bulunmuştum. Zaman benim sezgilerimi haklı çıkaran bir çizgide ilerliyor.

Gelişmeler, Putin’in ‘Müslüman’olduğu yolunda değil, ‘Putin Kur’an mümini oluyor’ yolunda yorumlanmalıdır. Aman, Allah korusun, Putin gibi bir devlet adamı, bugünkü Emevî İslamına teslim olursa hepimizin canı yanar. Putin, olacaksa, ‘Kur’an mümini’ olsun. İşte o zaman bu yüzyılın en büyük devrimi gerçekleşir.
Ey bu işlerle ilgilenen imanlı ve vicdanlı adamlar! İçinizde benim din konusundaki mesajlarımı Putin’e iletecek bir yürekli adam yok mu?
Ey deli yürek Putin! Hiç değilse benim, ‘İslam-Batı İlişkileri ve Bunun KEİ Ülkelerindeki Yansımaları’ (Chelovecheskiy Faktor: Obschestvo i Vlast, 2004-4), adlı uzun makalemi oku. Senin adamlarının Duma’nın dergisinde yayınladığı o makaleme ilaveten ‘Putin’in İslam anlayışı’ üstüne, 15 Ağustos 2008 günü Star gazetesindeki köşemde de yazmıştım.
17 Eylül 2013 tarihli köşemde (Yurt gazetesi) ise ‘Putin’in Devlet Adamlığı Ve İslam Anlayışı’nı gündem yapmıştım.
Putin, o günlerden bugünlere İslam konusuna dolaylı yollardan getirdiği yorumlarla, İslam en hayatî noktalarını Kur’an mesajı istikametinde irdelemektedir. Meselenin ruhsal planını Allah bilir ama görünen o ki, Putin, yaşadığımız yüzyılın İslam konusunda en dikkat çekici mesajlarından bazılarını vermektedir ve muhtemelen kendisine tarihin diyalektiği tarafından tevdi edilmiş bir misyona bağlı olarak konuşup iş yapmaktadır.
Uçaklarının Türk hava kuvvetleri tarafından vurulması üzerine Rusya Federal Meclisi’nde yaptığı konuşma, bu söylediklerimizin tartışılmaz kanıtlarından biridir.

NÜFUS KÂĞIDI DEĞİL, EYLEM
Kur’an, nüfus kâğıdıyla asla uğraşmaz; o, sadece eyleme ve niyete bakar. Suriye meselesinde İslam’ın beklediği tavrı sergileyen kim oldu? Rusya devlet başkanı Putin. İş, iddiayla, fotoğrafla olmuyor, eylemle oluyor. Öyleyse, üzerinde konuşacağımız meselede ‘en hayırlı tavrı sergileyen’, Putin oldu.
Kur’an’ın ifadesiyle, Yahudilerden, Hristiyanlardan, Sâbiîlerden ve Kur’an’a inananlardan şu üç koşulu yerine getiren herkes ebedî hayatını kurtarmıştır. Nüfus kâğıdında ne yazarsa yazsın, yeterlilik şartları olan şu üç değeri taşıyan kişidir Müslüman: 1. Yaratıcı kudrete iman, 2. Âhirete yani hayatın ölüm dediğimiz dönüşümle bitmediğine iman, 3. Barış ve esenlik için değer üretmek, insanlığa hizmet vermek.
Sayılan üç koşulu yerine getirenler, ‘kurtulanlar’dır; insan olmanın onur burcu onlarındır. Nüfus kâğıdının ise Yaratıcı katında hiçbir anlamı yoktur."
İnsanlık, Kur’an’ın listesindeki değerler üzerinden bir puanlamaya tâbi tutulduğunda, ‘İslam dünyası’ diye bilinen camianın aldığı puanın, on üzerinden iki ya da üçü geçemediği; yedi-sekiz-dokuz gibi yüksek puanları başkalarının aldığı görülür. Ve insanlık bu gerçeği artık anlamaya başlamıştır.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.12.2015 22:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
hale kurçenli 2015-12-22 20:48:20

yıllarca Allah korkusu ile büyütüldük. Allahı sevmekle büyütülseydik daha güzel insanlar olurduk.

Avatar
Hüseyin Şener 2015-12-21 18:23:35

MÜSLÜMAN HERKES' E DIYORLAR. ( Kur'an mümini sözcüğünü çok tuttum.Din rehberim YAŞAR NURI ÖZTÜRK.) Hayranlığımı haykırıyorum. K.Enst. lü 80 lik öğretmen. H.
Şener..

Avatar
Hüseyin Aydin 2015-12-21 18:26:06

Sayın hocam,kuran demiyor mu;tüm insanları nefesimden yarattım,dini-mesebi ayirmıyor ki,mümin olmak için müslüman olmak gerekmiyor,üç maddede açıkladığınız gerekçelere yürekten katılıyor,sağlıklı olmanızı cenab-ı haktan niyaz ediyorum.

Avatar
sevtap kaderoglu 2015-12-21 18:58:10

Hocam yaklaşik 20 yildir kuran okuyorum ve Allaha şukür kuran muslumaniyim ilk okuduğumda kurandan anladigımi anlatan ilk kişiydiniz şimdi caner taslaman emre dorman ve m. islamoglu var ben bile kiminin yobaz kiminin dinsiz nitelemelerinden bıktim iki ucun gericiside ayni aslında Allah sizler gibi ozu sozu kuran olan insanlarla olmayı nasip etsin sizleri seviyorum

Avatar
Arif elçi 2015-12-22 09:51:46

Hocam açık oturumlarınizda dediğinizce müslüman gecinip insanların üzerinden geçinen hayatlariyla oynayanlar şimdi gerçeği görüyoruz gafletin ortasindayiz ülke ve halk çıkarları sağlığı hiç düşünülmeden Allahın korkusu olmayan kişilerle başbaşayiz Putin olayına katılıyorum hocam insan ameli ve niyeti önemli esas müslüman yok denicek kadar çıkar uğruna cehennemi olmuşlar bu mollalar sizin sözlerinizi örnek veriyorum tartışmalarda susuyorlar hocam açık oturumunuz ders verdi bana Allah razı olsun sevgi ve sağlıklı kalın hocam

Avatar
Sedai Gümüş 2015-12-23 01:07:50

Putin'in hangi hareketi Müslümanlığı nı gösterir anlayamadım. Bence İncili okuyan hiç bir Hristiyan Müslüman olmaz Çünkü İsa, "Ben son peygamberim, benden sonra gelen yalancı peygamberlere inanmayın" demiyormu Sn. Hocam!

Avatar
necla arslan 2015-12-23 22:04:48

Bu bakış acisi hakkında dusunceleriz nedir yazarmiyiz

Avatar
DOĞAN ÖZDEMİR 2015-12-23 22:43:02

Yaratıcı:vardır,yaratıcının yarattığı canlılarda insanoğluna sadece yaratıcı özelliğini insanla yansınsıtmıştır(akıl) böylece insan yaratıcı tarafından görevlendirilmiş, üstün bir varlıktır.Bu alemde ölümle,görevi sona erdiğinine inanırım.