EV YAPACAĞIZ DİYE ORMANI KATLETTİLER!

TOKİ’nin Şile’de yapacağı konut projesi yeni bir çevre katliamına dönüştü. Ahmetli köyünde defne ormanlarının bulunduğu alanda yapılacak proje için dozerler ve greyderler ile ağaç kesimine başlandı

08 Haziran 2018 Cuma 21:01

TOKİ’nin Şile’de yapacağı 120 konutluk proje yeni bir çevre katliamına dönüştü. Şile’ye bağlı Ahmetli köyünde yapılacak proje için defne ağaçlarının bulunduğu ormanda dozerler ve greyderler ile ağaç kesimine başlandı. Yapılacak konut projesi ile bölgenin beton yığınına dönecek olması tepki çekti. Konut projesinin yapılacağı ormanlık alan sincapların ve kuşların doğal yaşam alanı durumunda.Hükümetin sürekli “yüz binlerce fidan diktik” ifadeleri ve Erdoğan’ın 23 milyon seçmene çam fidesi tohumu göndermesine rağmen TOKİ’nin konut projesi yapmak için ormanları katletmeye devam etmesi, hükümetin çevre politikalarının bir kez daha tartışmaya açılmasına sebep oldu.

YİNE RANT TARTIŞMASI

TOKİ’nin Şile’de yapacağı yeni konut projesi sadece çevre değil rant tartışmalarını da beraberinde getirdi. Yeni projenin Kıraç yerine Şile’de yapılacak olması kafalarda pek çok soru işareti yarattı. Projenin yapılacağı alanda Şile Belediyesi Meclis üyelerine ait arsaların da bulunduğu belirtiliyor. Söz konusu projenin arsa sahiplerine yüksek miktarda rant sağlaması bekleniyor.





Son Güncelleme: 08.06.2018 23:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol