Erol Mütercimler Korona Virüsünün İç Yüzünü Anlattı!

Dünya Çin'de ortaya çıkan korona virüsüne odaklanırken Stratejist Erol Mütercimler, konunun sadece bir sağlık meselesi olmadığını söyledi. Mütercimler olayın perde arkasını bakın nasıl anlattı?

03 Şubat 2020 Pazartesi 07:09
Erol Mütercimler Korona Virüsünün İç Yüzünü Anlattı!

" Biz şu anda Korona virüsünü konuşuyoruz ama ben daha önceki üçünü hatırlatayım önce. Birisi 1986 yılındaki deli dana hastalığı. İkincisi 1997 yılında tanıştığımız kuş gribi. Yine çok yakınlarda gördüğümüz sars virüsü. Kuş gribi en son 2005'te karşımıza çıktı. Bunlardan etkilenen ülkeler Kore, Vietnam, Japonya, Tayland, Kamboçya, Endonezya, Çin, Malezya, Rusya, Kazakistan, Moğolistan, Türkiye, Romanya ve Hırvatistan'dı. Buraya dikkat, Asya'da başladı, Balkan'ların hemen önünde kesildi. İyi de kuşlar Avrupa'ya uçmuyor mu? Ne oldu da Balkan'larda kesildi?

NE KİMYASAL NE DE BİYOLOJİK SALDIRI

Buradaki ana hedef tavuk çiftlikleriydi. Birincisi Türkiye beyaz et sektöründen büyük zarar etti. Özellikle turizmde darbe yedi, yüzde 10 oranında ki çok ciddi bir rakam bu azalma gerçekleşti. 2006'da ise Türkiye'nin zararı günlük 10 milyon liraydı. Ocak ve Şubat aylarında toplam zarar 300 milyon lirayı buldu. İngiltere deli dana yüzünden 15 milyon viral, 3 milyon da aşı satın almak zorunda kaldı. Şimdi bu rakamları verdikten sonra Çin virüsüne bakalım. Evet bu bir grip hastalığı ama ben işin stratejik ve komplo teorilerine bakacağım. Öncelikle bu bir kimyasal saldırı mı, biyolojik saldırı mı? Bu ikisi de değil. Çünkü bunu devletlerin yapması lazım.

ORTAYA ATILANLARIN HEPSİ PALAVRA..

Çin 1.5 milyar nüfuslu bir ülke. 40 bin kişi öldü falan deniyor bir kere bütün bunlar koca bir palavra yok böyle birşey. Bunun üçte biri bile olsa saklayamazsınız zaten. Deniyor ki toplu mezarlara gömülüyor insanlar. İyi de Çin'de mezar yoktur çünkü orada ölüler yakılır. 5 bin yıllık Çin tarihinde tek bir mezar tek bir Çinli iskeleti mi bulundu? Yok yarasa yediler, akrep yediler falan deniyor yahu Çin mutfağı 5 bin yıllık bir mutfak. Bunlar bunu yiyorsa bile bugün yemediler 5 bin yıldır yiyorlar. Kaldı ki bu kentliler için de geçerli değil kırsalda yaşayan Çinliler için geçerli. Peki bunlar neden yapıldı, neden ortaya atıldı.?

ÇİN DARBE YEDİ ABD KAZANDI!

Öncelikle Çin ekonomisine büyük bir darbe vuruldu. Ertelenen Çin yılbaşısı ekonomik hayat için oldukça önemlidir. Çinliler şehirlerden kırsala yolculuk yapar 300 ile 500 milyon arasında bir insan sirkülasyonunu düşünün. Bu kaldı. Yurt içi turizm bitti. Sonra alışveriş konusu durdu. Çin ülkeye giriş çıkışı kapattı. Borsa bile kapandı. Bu sadece Çin'i de etkilemedi çevresindeki ülkeleri bile vurdu. Peki bunlardan kim kazandı. Birincisi ilaç şirketleri yani ABD. Bugün herkes yanayakıla maske arıyor Çin'de ve dünyada. O maskeleri kim üretiyor ABD'li bir şirket. Yok satıyor. Sadece maske bu. Peki aşı? Onu daha katmıyoruz işin içine. Dolayısıyla bu tam da ABD ile Çin arasında süren ekonomi savaşları dönemine denk geldi. ABD'nin istediği oldu. Türkiye'de tüm bunlardan ders çıkarmalı. Söylenecek başka birşey yok bu konuda.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.02.2020 13:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol