Erdoğan'ın Yerli Araçlarının Sırrını Açıkladı!

Yurt Gazetesi Yazarı Rıza Zelyut, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önceki gün tanıtımını yaptığı yerli araçları hayal ürünü olarak niteledi ve "Söylenen paralar o otomobillerin test parası bile olmaz. Amaç iktidarı kaybetmemek için seçmeni aldatmak" dedi.

29 Aralık 2019 Pazar 07:44

" AKP Lideri Erdoğan bir ilki daha gerçekleştirdi: Fabrikasını kurmadan yerli otomobil imal etti.

Cuma günü de bu mucizeyi dosta düşmana ilan etti. Fabrikası olmadığı halde yerli otomobil imal ettik diye sevinen halkımıza da Allah’tan akıl şifası dilemek geçti içimden…

Bu manzara aklıma bizim meşhur Jet Fadıl’ı getirdi. Siirtli pazarlamacı Fadıl Akgündüz, bundan yirmi yıl önce, “Yerli otomobil yapacağım. Herkes ucuz otomobil sahibi olacak!” iddialarıyla ortaya çıkmıştı.  

Jet Pazarlama denilen şirketiyle para kazanan Fadıl Bey, Avrupa’da 2 otomobil yaptırtmış, bunlara İmza adını vererek Türkiye’de büyük bir tantana ile pazarlamıştı. Jet Fadıl sonunda dolandırıcılıktan hapse girdi. İmza üstünden dolandırdığı insanlar kendisinden şikayetçi olmuşlardı çünkü.

AKP’lilerin otomobili de Jet Fadıl’ın İmza’sı gibi dışarıda yaptırılmıştı. Çivisine varıncaya kadar yabancı olan bu maket araçlar televizyonlarda gün boyunca yerli otomobil yalanıyla parlatıldı durdu.

HER ŞEYİ GAYRİ MİLLİ

Keşke yerli otomobiller yapabilseydik!...

Amma velakin buradan ilan ediyorum: Erdoğan’ın bu maket otomobili baştan başa gayri millidir. Şu an ülkemizde üretilen değişik markadan otomobillerin yüzde 50 kadarı milli, bu AKP otomobilinin yüzde 100’ü gayri millidir. Hem de elektrikli otomobil olaacakmış.

Yerli otomobil yaptık diye sevinenlere hatırlatayım: Dünyanın en büyük otomobil firmalarından birisi Fransız Renault firmasıdır. Bu firma yıllar önce elektrikli otomobil yaptı ve 211 yılında Fluance ZE adıyla piyasaya da sürdü. Gel gör ki bugüne kadar elektrikli otomobillerden sadece 387 tanesi satılabilmiş. Türkiye, kendine has klasik otomobil yapıp bunu bile dünya piyasalarına kabul ettirecek durumda değilken…

Bu piyasada başta 700 milyar dolarlık TESLA ve büyük Alman firmaları yarışırken… Siz, sadece 4 milyar dolarlık yatırımla üreteceğiniz otomobili kime satabilirsiniz?

Bu 4 milyar dolar bırakın fabrika kurup üretim yapıp alt yapısını hazırlayıp piyasaya sunmayı, öyle iki otomobilin test giderlerini bile karşılamaz.

Yani Türkiye’nin şu an elektrikli otomobil yapacak sermayesi de bulunmamaktadır.  

Sözü edilen 20-25 milyar lira öyle otomobiller üretmek için çerez parası bile sayılamaz. Hem hiçbir deneyimi olmayan, altyapısı sorunlu, dağıtım ağı ve servisleri çok cılız olacak bir otomobili vatandaş neden alsın ki? Üstüne üstlük Türkiye’de bir modelin ortalama satış sayısı 30-40 bin iken böyle sınırlı bir satış için muazzam bir yatırıma kim kalkışır?

SEÇMENE PROPAGANDA

Peki büyük tantana ile tanıtılan dışarıda yaptırılmış o maketlerin sırrı nedir?

Gerçeği görelim: AKP hızla erimektedir.

Partinin lideri Erdoğan, iktidardan düşme korkusuyla durmadan böyle göz bağlayıcı projelerle ortaya çıkmaktadır.

Kanal İstanbul, hiçbir derdimize deva olmayacakken, bunu 8 yıl aradan sonra yeniden gündeme bu yüzden getirmiştir.

Yerli otomobil imal ettik havasını bu yüzden yaymaktadır.

Bunu da, “Nasıl olsa bu seçmen bunu anlamaz… Sen bol bol vaat et, ortaya çılgın projelerle çık. Bir de CHP’ye saldır. Seçmeni kandırır, oyunu alırsın!” politikasıyla yürütmektedir.

Acından ölenleri, işsizlikten intihar edenleri, kadın cinayetlerini, milli eğitimin teslim edildiği tarikatların yurtlarında ortaya çıkan tecavüzleri, belediyelerin tarikatlara yağmalatılmasını, tarım alanlarının çökertilip milletin açlığa mahkum edilmesini gizlemek için işte böyle çılgın projelere ihtiyaç var. Gel gör ki bu AKP bu türlü elektrikli otomobiller yapamaz… Çünkü onlar beton dökmekle elektrikli otomobil yapma işini birbirine karıştırıyorlar.

Sayın Erdoğan’ın hayal ürünü bu türlü projelerine inansa inansa bu işlerden hiç anlamayanlar ile ona gözü kapalı biat etmiş olanlar inanır.

Bunlar da imam hatipliler ile Suriyelilerdir.

Zaten kendisi de bu iki kesimi el üstünde tutmuyor mu?

(Son söz: Google’ı bulduğu gibi elektrikli otomobili de Sultan Abdülhamit Han icat etmişti ama o hain İttihatçılar buna da engel oldular(!). Yoksa Osmanlı dedelerimiz elektrikli otomobillerle dünyayı fethedeceklerdi!!!)"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.12.2019 12:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol