'ERDOĞAN VE HÜKÜMET KIVRANIYOR'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Hükümet, iktidar ve Cumhurbaşkanı telaş içerisinde. Tablo iyi değil onlar açısından. Halk niçin ‘hayır’ diyeceğini anladı" dedi.

13 Şubat 2017 Pazartesi 19:57
'ERDOĞAN VE HÜKÜMET KIVRANIYOR'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Hükümet, iktidar ve Cumhurbaşkanı telaş içerisinde. Tablo iyi değil onlar açısından. Halk niçin ‘hayır’ diyeceğini anladı. İktidar partisi ve Cumhurbaşkanı niçin ‘evet’ denmesi gerektiğini anlatamadılar. Cumhurbaşkanı da hükümet gibi bir çıkmazın içerisinde. Çaresizlik içinde kıvranıyorlar” dedi.

“EVRAKTA TAHRİFAT YAPIYORLAR”

ANKA'nın haberine göre; Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Bu Bakanlar Kurulu, bu Cumhurbaşkanı Türkiye’nin bütün kurumsal geleneklerini ayaklar altına alan tarzda çalışmalar yapıyorlar. Üst perdeden konuşuyorlar. Yaptıkları bomboş. Evrakta tahrifat yapıyorlar” dedi.

“PARALEL BİR BAKANLAR KURULU VAR GİBİ GÖZÜKÜYOR”

Bakanlar Kurulu’nun 2 Ocak 2017 tarihli toplantısına işaret eden Gök, şöyle devam etti:

“Yüzlerce kişinin görevden ihracına karar veriyor. Sonra aynı Bakanlar Kurulu kararıyla aynı Bakanlar Kurulunda ihracına karar verilen kişiler aynı tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla işe iade ediliyorlar. 2 Ocak 2017 tarihli Bakanlar Kurulu kararı bu tarafta ihraçlar aynı kararla kişiler ihraç ediliyor, aynı kararla atılan aynı kişiler bu kararname ile de görev iade ediliyor. Suçüstü yakalanmışlardır. Sanki bir başka paralel bir Bakanlar Kurulu var gibi gözüküyor.”

HİTLER BENZETMESİ

Yüzlerce akademisyenin ihraç edildiğini ifade eden Gök, “Bilime karşı bir kıyım yapıldı. Hitler faşizminin yaşandığı Almanya’da Türkiye’dekine benzer ihraçlar oldu” ifadesini kullandı.

“RUSYA’YI O ANDA AKLAMAK SİZE Mİ DÜŞTÜ?”

“Suriye’de geçtiğimiz günlerde Rusya’nın hava saldırısı sonucunda üç askerimiz şehit oldu, 11 askerimiz yaralandı. Vahim bir tablo” diyen Gök, şöyle devam etti:

“İktidar suskun. Genelkurmay suskun. Bu olay ilk olduğunda Genelkurmay hemen atıldı, dedi bu iş kazaen oldu dedi. Dur bakalım. Olay nedir, niteliği nedir? Rusya’yı o anda aklamak size mi düştü? Nerede milli değerler?

Sizin işiniz Rusya’yı aklamak mı?

Bu askerlerimizin, şehitlerimizin kanlarının hesabı sorulmayacak mı?

Aslan parçaları boşuna mı orada öldü?”

“ HÜKÜMET, İKTİDAR VE CUMHURBAŞKANI TELAŞ İÇERİSİNDE”

Referandum sürecine işaret eden Gök, şöyle dedi:

“Hükümet, iktidar ve Cumhurbaşkanı telaş içerisinde. Tablo iyi değil onlar açısından. Halk niçin ‘hayır’ diyeceğini anladı. İktidar partisi ve Cumhurbaşkanı niçin ‘evet’ denmesi gerektiğini anlatamadılar. Sıkıntı burada. Anlatamıyorlar da.

“BİZ HALKIMIZLA BERABERİZ”

Biz halkımızla beraberiz. Cumhurbaşkanı, Başbakan, hükümet sözcüleri Türkiye’yi bölen, kutuplaştıran bir dil kullanıyorlar. Hani milli irade, niye gidiyoruz biz referanduma? Hayır diyenleri suçlayacaksanız bu referandumu niye yapıyorsunuz?”

Başbakan Binali Yıldırım’ın iki buçuk ay önce bir açıklama yaptığını ifade eden Gök, “Diyor ki ‘Şimdi referandum olması halinde elbette kimseye OHAL altında seçime gidildi, OHAL şartlarında referandum yapıldı gibi bir söz söyleme fırsatı vermeyiz. Bu nedenle referandum öncesi olağanüstü hal kaldırılır diye düşünüyorum’. Bunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım. Tarih 26 Kasım 2016. Sayın Binali Yıldırım siz nasıl bir başbakansınız ki bu söylediğiniz sözleri yiyorsunuz, çiğniyorsunuz” diye konuştu.

“ÇARESİZLİK İÇİNDE KIVRANIYORLAR”

Bir basın mensubunun, “Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da Gök, “Cumhurbaşkanı da hükümet gibi bir çıkmazın içerisinde. Çaresizlik içinde kıvranıyorlar. Akla hayale gelmeyecek suçlamalarla, hayır diyenleri suçlamaya devam ediyorlar. Hiçbirinin dayanağı yoktur. Tam tersine Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar Kurulu üyelerinin her fırsatta dile getirdiği terör örgütleriyle ilgili propaganda yapıyorlar. Bizzat Cumhurbaşkanı, Başbakan terör örgütlerini neredeyse meşru hale getiren bir anlayış ile konuşmalar sürdürüyorlar. Bir algı operasyonu yaratmaya çalışıyorlar” dedi.

GÖZLER MYK AÇIKLAMASINDA

Anayasa değişikliği kanununu CHP’nin Anayasa Mahkemesine götürüp götürmeyeceğine ilişkin soruya da Gök, “Bunları tartışıyoruz. MYK’da herhalde görüşülür. Daha başka gündem maddelerimiz var ama bir bakalım. MYK’dan sonra bir açıklama yaparız zaten” yanıtını verdi

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol