'EN KAHPE DİNSİZ O'DUR...'

'Ben dinsizim diyen birinden kimseye bir zarar gelmez, onun zararı kendinedir' diyen dahi profesör Yaşar Nuri Öztürk hoca, Kur'an'a göre en kahpe dinsizi açıkladı.

15 Ağustos 2014 Cuma 12:11
'EN KAHPE DİNSİZ O'DUR...'

 Öztürk hoca şu görüşleri dile getirdi: " Kur'an bize iki kavram veriyor. Biri infak. Sahip olunan nimet ve değerleri paylaşmak. Biri de aynı kökten nifak. İnfakı yerine getirmeyenlere Kur'an, nifak erbabı yani münafık diyor. Şimdi dinci soytarılar münafığı nasıl tarif ediyorlar? İnandım deyip de camiye gitmeyen, namaz kılmayan... Ulan yalan söyleme, kitapsız, imansız adam. Sen bunu hesabına uyduruyorsun Kur'an o değil. Tam tersine Kur'an diyor ki, 'Münafıklar namaz da kılar, din avukatlığı da yapar hatta bu işi kimseye de bırakmazlar.' İşte Maun Suresi ortada. Ama diyor bunlar infakı  yerine getirmedikleri için nifaka bulaşmış yani münafıklaşmışlardır. Kökler aynıdır. Ragıp İsfahani taşı gediğine koyuyor ve diyor ki; "Münafık dine bir kapıdan girip, infakı yerine getirmediği için öbür kapıdan din tarafından dışarı atılan kişidir". Yani dinin menfaatine yarayan kısmında dini sahipleniyor, kendisine sorumluluk, yükümlülük, harcama, çilen getiren kısmında dini kaldırıp atıyor, işte Maun mücrimi budur. Bunlara ne diyor Kur'an biliyor musun? Din tabelası altında dinsizlik yapanlar diyor. Bunları dinsizlikle suçluyor Maun Suresi. Ben dinci dinsizlik tabirini literatüre soktum. Dinci dinsizlik olur mu evet olur. En tehlikeli en namert, en kahpe dinsizlik dinci dinsizliktir. Maun Suresi ortada bunları hiç kimse ıskalayamaz. Ben de buradayım. Ben dinsizim diyen birinden kimseye bir zarar gelmez. Onun zararı kendinedir. Ama birinci sınıf müslüman benim deyipte Maun Suresi'ni ihlal yoluyla dinsizleşen adam işte en tehlikeli odur, en kahpe dinsiz odur Kur'an'a göre." 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.08.2014 12:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Gazi tuncer 2014-08-16 13:11:32

Sönüzün üzerüne kelime eklenmez hocam ağzınıza sağlık

Avatar
İsmet çoban 2014-08-16 13:34:43

Elinize dilinize kaleminize saglık yaratanımız sizlere sağlıklı uzun ömürler versin saygılarımla

Avatar
Dr. Ali Kiriş 2014-08-15 14:08:35

Bunlar şirk'e kul olmuş Peygamber'i Allah kabul etmiş, vatan , millet ve din duşmanlarıdır.

Avatar
Ömer Faruk 2014-08-20 20:50:49

Sözlere ve söylenenlere bir şey diyemem ama hoca bozuntusu fesatcı adamın durumunu hucurat suresi güzelce anlatır ve buyururki :" 6. Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın." Şimdi bunları söyleyen fasığın sözüne itibar edilemez