ELİAÇIK: ATEİSTLERİ HAKLI BULUYORUM, ÇÜNKÜ...

İslam’a getirdiği yepyeni yorumlarla asrı saadet döneminin hurafelerden arınmış sade ve canlı dinini yeniden kitlelerle buluşturan İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, “Ateistleri haklı buluyorum. Hatta düşününce onlarla aynı görüşteyim, çünkü...” dedi.

16 Eylül 2013 Pazartesi 10:47
ELİAÇIK: ATEİSTLERİ HAKLI BULUYORUM, ÇÜNKÜ...

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa’nın ‘Ateistler de Cennet’e gidebilir’ açıklamasının ardından bir çarpıcı değerlendirme de Eliaçık hocadan geldi. Son günlerin tartışma konusu ateistlerle ilgili değerlendirmelerini birebir yaşadığı bir örnekten çıkaran anlatan İhsan hoca, “ Ankara Hukuk Fakültesi’nde öğrencilerle bir araya geldim. Baktığınız zaman hemen hepsi sanki doğuştan ateist. Hepsini haklı buldum. Hatta sizlerle aynı görüşteyim dedim. Kız öğrencilerden biri peygamberin idrarını içersek iyi olur muşuz dedi. Nereden çıkardın bunu diye sordum, açtı laptopundan bana videoyu seyrettirdi. Bir hoca çıkmış, “Peygamberimiz bir kadına idrarını içirdi ve hastalığın geçecek bir daha hastalanmayacaksın demiş” diye hararetli şekilde anlatıyor. Şimdi bu kızcağız da soruyor; ben bu peygambere mi inanacağım? Böyle olunca ateist olmak ona daha şerefli, daha onurlu geliyor. Bu açıdan baktığınız da ben de onunla aynı görüşteyim” dedi.


"ZEKİ İNSANLAR KAÇIYOR..."
İşte bu türden hurafelerin insanların ateist olmaya zorladığını vurgulayan Eliaçık, sözlerini şöyle sürdürdü: “  Ben ateistlere kızmıyorum. Adam ateist olmakta haklıdır! Şimdilik haklıdır. İşin aslını, esasını öğreneceği, Allah’ın gerçek dinini göreceği zamana kadar haklıdır. Bunu öğrendikten sonra bile bile, isteye isteye ateistim diyen birisi olmaz. Ben şu ana kadar böyle birini görmedim. Maalesef hurafeler her yeri sarmış. Bizim sesimiz cılız çıkıyor. Muhalefet bir tarafından bu hurafe din anlayışı bir tarafından. Allah'ın insanları mutlu etmek için getirdiği bir din nasıl bu hale getirilebilir? Bir insan nasıl kahrolmayabilir bu duruma? Nerede zeki insanlar varsa hepsi dinden kaçmış, uzaklaşmış maalesef.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.09.2013 12:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
erenler 2013-09-16 11:06:11

o zaman sen ateistlere gercek dini ögret bizde görelim onlar müslümanmi olacak, cok bilmis eliacik efendi, senin gibiler cok geldi gecti onlar seni kullanarak müslümanlara saldiriyorlar sen hala onu anlamadinmi zavalli

Avatar
Zeynel akgul 2013-09-16 11:08:29

Evet kıymeli hocam önceleri inancım vardı şimdi dünyayı başıma toplasalar Asla bu dine inanmıyoru

Avatar
Bon ayre 2013-09-16 11:12:48

sende biliyorsun bu mızrak bu çuvala sığmıyor artık anla eliaçık.
ayetleri biraz daha düşünerek oku, mantığına referans et, kalbi imandan, akli inanmaya geç ve haykır sahte din gerçeğini.

Avatar
ömer öz 2013-09-16 11:18:06

yarım hoca dinden yarım doktor candan edermiş

Avatar
Deniz Demirci @erenler 2013-09-16 11:19:18

erenler sizin gibi yobaz ve cahiller yüzünden toplum ateimze yöneliyor denmiş yukarda! ayrıca zaten müslümanlara en çok müslümanlar saldırıyor. ateistin ne işi olur müslümanla! beyin vermiş rabbin sana kullan!ateistlerde senin gibiler oldukça dönmezler. bunların vebali de öbür dünyada snaa sorulur. neden mi? çünkü insanları müslümanlıktan dışlıyorsunuz, hor görüyorsunuz, aptal saptal beyinsiz şeylere inandırmaya çalışıyorsunuz. ee elbette senin gibler oldukça ateistlerde olcak!

Avatar
adem karabal 2013-09-16 11:26:35

yeni uyandım, bu yazıyı okudum... ağrı kesici içmiş olsam bile dişimin ağrısı hafifledi... yazıyı okuduktan sonra adamın resmine gözüm kaydı, anlattıklarıyla birlikte içimdeki karanlığın verdiği rahatsızlık hafifledi...peygambere saygım arttı.. yaradana sevgim arttı... meğer doğruya ne kadar da hasret kalmışım..

Avatar
kerim çetinkaya 2013-09-16 11:43:31

bu hadislerin tamamı yahudi uydurması islamda temizlik ilkşarttır

Avatar
kayhan hayvadağı 2013-09-16 11:45:46

açsin kurani okusun.kim demiş ona o hoca uydurmuyor diye.dünyada yaşayan herkes biliyor ki kuran allah kelamıdır.dini öğrenmek istersen kuranı okuyacaksın.hacı hoca peşinde koşmıcaksın.kuran elimizde çok şükür.aç oku.inkar edeceksen yine et.ama oku.okumazsan kendine.okusanda kendine.