ELÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Ankara'da bir süredir kanser tedavisi gören KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi, Ankara Medicana Hastanesinde hayatını kaybetti.

26 Aralık 2012 Çarşamba 10:19
ELÇİ HAYATINI KAYBETTİ

 Şerafettin Elçi, 2011 genel seçimlerinde Diyabakır'dan bağımsız milletvekili seçilip meclise girmişti. Ölüm haberi sonrası Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, DTK Eşbaşkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık hastaneye akın etti.

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN, ŞERAFETTİN ELÇİ'YE TAZİYE MESAJI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu akşam Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybede Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi için taziye mesajı yayınladı. Gül mesajında, "Soruların diyalogla çözülmesi, ülkedeki barış ve kardeşlik ortamının pekişmesi için yoğun gayret gösteren Şerafettin Elçi'nin eksikliği, siyaset dünyamızda her zaman hissedilecektir" ifadelerini kullandı. 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, bu akşam hayatını kaybeden Şerafettin Elçi için yayınladığı taziye mesajı şöyle:
"Katılmcı Demokrasi Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Şerafettin Elçi'nin vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. 
Şerafettin Elçi, üstlendiği görevlerde ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuş değerlerli bir devlet ve siyaset adamıdır. 
Denemyimli bir isim olarak, soruların diyalogla çözülmesi, ülkedeki barış ve kardeşlik ortamının pekişmesi için yoğun gayret gösteren Şerafettin Elçi'nin eksikliği, siyaset dünyamızda her zaman hissedilecektir. 
Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum."
Ankara'da bir süredir kanser tedavisi gören KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi'nin ölüm haberinin ardından hastaneye gelen Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk çıkışta basın mensuplarının açıklamalarda bulundu. Elçi'yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Türk, "Bugün çok değerli yoldaşımızı, dostumuzu, arkadaşımızı, milletvekilimizi kaybettik. Acımız büyük. Şerafettin Bey yaşamı boyunca Kürt halkının özgürlük mücadelesinde hep duyarlı olmuştur. Ama aklını duygularının önüne koyarak siyaset yapmıştır" diye konuştu.
Ahmet Türk, KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi'nin ölümü sonrası hastaneye geldi. Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Türk, Şerafettin Elçi'nin hayatını Kürt halkının özgürlük mücadelesine adadığını belirtirken, Elçi için yarın saat 11.00'da Meclis'te tören yapılacağını daha sonra ise ölen milletvekilinin naaşının Perşembe günü Cizre'de toprağa verileceğini ifade etti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol