EBEVEYNLERİN GURUR DOLU GÜNÜ

İzmir'deki Bornova Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde 6 aylık eğitimi tamamlayan 252 öğrenci, törenle diplomalarını alarak polisliğe adım attı.

02 Mart 2011 Çarşamba 18:15
EBEVEYNLERİN GURUR DOLU GÜNÜ


     Merkezdeki 9. dönem mezuniyet töreninde konuşan Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama Denetleme Daire Başkanı Nevzat Önder, polisin öncelikli görevinin halkın can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu belirterek, halkın beklentilerine cevap veren nitelikli personel yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.
     Önder, Türk polisinin, dünya polisine eğitim verir hale geldiğini ifade ederek, ''Dünyaya örnek olan Türk polis teşkilatı, 2007'den bu yana 39 ülkeden 9 bin polisi çeşitli konularda eğitmiştir. Afganistan Polis Teşkilatı'dan her yıl 500 polise Sivas'ta eğitim verilecek'' dedi.
     Geçen yıl 105 bin emniyet mensubunun hizmet içi eğitim aldığını, sayının bu yıl 111 bini bulacağını bildiren Önder, üniversite mezunu polis sayısının arttığını dile getirdi.
     Önder, Polis Kolejinde okuduğu dönemlerden bu yana gündeme gelen polislerin askerlikten muaf tutulma konusunu sonuçlandıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve kanunu imzalayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür etti.
     Mezun olan polislere de seslenen Önder, Türkiye'de her yıl, bir ilçe nüfusu kadar, ortalama 10 bin kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini, 200 bin kişinin yaralandığını belirterek, trafik kurallarının uygulanması konusunda azami hassasiyet gösterilmesi gerektiğini söyledi. 


     Bornova Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Metin Orakoğlu ise 6 aylık zorlu eğitimin ardından göreve başlayacak 252 polis memuruna, asayiş, kaçakçılık, organize suçlar, terör, istihbarat, olay yeri inceleme gibi konularda eğitim verildiğini kaydetti.
     Orakoğlu, mezunlara, ''Hukuk kuralları çerçevesinde davranın. Otoriteyi zaafa uğratmayın. Halkın bir parçası olduğunuzu unutmayın. Yasaları uygulayıp hükmü adalete bırakın. Hislerinizle davranmayın. Türkiye'nin en köklü, en şerefli teşkilatlarından birinin mensubu olduğunuzu unutmayın. İşinizi severek yapın. Sevilen, aranan kişi olun'' tavsiyelerinde bulundu.
     İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk da mezunlara başarı diledi.
     Törende dönem birincisi Hasan Aydın, yaş kütüğüne plaket çaktı. Dereceye giren öğrencilere diploma ve armağanlarının verilmesinin ardından, öğrenciler polis marşını okuyup, yemin etti ve kep fırlattı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol