'DÜŞENE VURMAK NAMERTLİKTİR...'

Hükümetin 'haşhaşi' diye tanımladığı paralel yapıya yönelik operasyonlarını değerlendiren Eliaçık hoca, " Devletin temel davranışları hiç değişmiyor. Eskiden kebapçılar, uncular irticacı diye fişlenirdi şimdi ise haşhaşi diye fişleniyorlar. Benim kitabımda düşene vurmak namertliktir" dedi.

07 Ağustos 2014 Perşembe 14:05
'DÜŞENE VURMAK NAMERTLİKTİR...'
Eliaçık hoca, devletin temel davranışlarında hiçbir dönem farklılık yaşanmadığını soyledi. Aslolanın adalet devrimi yapmak olduğunu belirten Eliaçık hoca, " Eskiden kebapçılar, uncular irticacı diye fişlenirdi. Şimdi ise haşhaşi diye. Devlette hiçbir değişiklik yok. Temel davranışları aynı. Devrim yapmak lazım. Adalet devrimi yapmak lazım. Baştan aşağı yeniden kurgulamak lazım. Biz fişleyen devlet istemiyoruz. Ne irticacı, ne haşhaşi. Şimdi bunlar gidecek başkaları gelecek onlar da bunları maşaşi diye fişleyecek. Fişlenenlerin kafası da aynı ne yazık ki. Şimdi ben bu cemaati fazla eleştirmiyorum. Neden? Halbuki onlar da bize çok zulmetmişlerdir. Kızımın evliliğinden benim evimden çıktığı iddialarına kadar. Ama şimdi haşhaşi olunca iş değişti. Bir ilkeyi savunmak için. Benim kitabımda düşene vurmak namertliktir. Canımı acıtmış olsa dahi. Gücü elinden kaybetmiştir. Elinde gücü kim tutuyorsa, vergim kime gidiyorsa onu eleştiririm. Haklı kimse onun yanında olurum. Benim söylemlerimi anlamaları için beş parasız kalmaları lazım. O para, o villa, o hırsızlığın içinde beni anlayamazlar. Devletin davranışları hep aynı" dedi. (BDB Programı / Meryem Suresi)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.08.2014 17:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Turan Karakaş 2014-08-07 23:41:41

Onların yargılanmalarına psikolojik engel de oluşturmayalım adil yargılanma haklarını da savunalım.
Ergenekon balyoz vb davalarda yapılan zulümler ortaya çıkmasın mı? Yargılamak gerçeği bulmaktır. Gerçeğin bulunmasına psikolojik engel olmamak gerek.