'DÜN SARAYDA ÇOK KONUŞULAN O RÜYA!..'

Ankara kulislerinin nabzını en iyi tutan önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanı Ahmet Takan, yazısında Erdoğan'ın rüyasına yer verdi.

18 Nisan 2017 Salı 00:35
'DÜN SARAYDA ÇOK KONUŞULAN O RÜYA!..'

İşte Takan'ın referandum değerlendirmesi de yaptığı o yazısı:

" Bana sorarsanız, tarihi 16 Nisan referandumda millet çok hayati ve akılları çatlatan mesajlar verdi.

"Evet" ve "hayır" sonuçlarının genelde bu kadar birbirine çok yakın olması birlik ve beraberlik mesajıdır aslında. En az bunun kadar önemli olan da, dinamitlenmek istenen, tahribata maruz kalan devlet mekanizmasına da rahat nefes alma imkanı verilmiştir. Baas tipi bir rejimi hayal edenlere esaslı bir şamar atmıştır Türk milleti. Bu anayasa değişikliğinin ardından devleti istedikleri gibi talan edeceklerini sananlara sert bir "müsaade etmeyeceğiz", "karşınızda çelik gibi bir  duvar var" denmiştir. Diktatörlük hevesleri kursaklarda bırakılmıştır. R. Erdoğan ve avanesine bugüne kadar sürdürdükleri pervasızca ve fütursuz tavırlarına karşı esaslı bir "dur" ihtarı verilmiştir. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyükşehirlerde AKP'ye indirilen ağır darbeler, şımarık iktidara karşı büyük bir  başkaldırının habercisidir. Türk aydınlarının, tarih boyunca hep yenilikçi, modernist olan Türkçülük hareketinin, dipteki milliyetçi hareketin 2'nci Kurtuluş Savaşının düğmesine basmasıdır. Türkiye üzerinde hayaller kuran dış güçler ile yerli iş birlikçilerine bir kez daha "Çanakkale geçilmez" hatırlatmasıdır.

Büyük Türk milletinin o eşsiz sağ duyusu bir kez daha tecelli etti. Sorarım size; hangi hassas terazi veya cetvel ayarlayabilirdi bu 51'e 49 gibi akıllara durgunluk veren ince ayarı?.. 16 Nisan sabahı derin millet gidişata el koydu!.. Tüm siyasi aktörlere -eğer anlayabilirlerse- son bir şans ve ders daha verdi, "kendinize çeki düzen verin" diye. Kırmızı çizgilerini çok net anlattı Türk milleti;R.Erdoğan ve AKP iktidarına, "sana verdiğimiz kredinin artık sonuna geldin" dedi.Devlet ve onun aygıtlarını idare eden bürokratlarına, "cesur olun. İktidarın haksız uygulamalarına boyun eğmeyin. Arkanızda biz varız" diye seslendi.

ERDOĞAN'IN RÜYASI...

Biliyorum... Ankara gazetecisi olarak bugün benden referandum sonuçlarının saray ve iktidar kulislerinde nasıl yankılandığına dair kulisleri bekliyorsunuz. İlk olarak şunu söyleyebilirim, Erdoğan bu ağır seçim yenilgisini daha fazla tartıştırmamak için önce parti içi ve kabinede operasyonlara girişecek. Gündem değiştirme çabalarına yoğunlaşacak. Fakat sarayda ve AKP'de canlar çok sıkkın. Bildiğiniz gibi değil. Sarayda odaların kapıları derin üzüntü ile kapatıldıktan sonra, Erdoğan'ın geçmişte anlattığı bir rüyası konuşuluyor. R. Erdoğan'ın gizli gizli millî görüş hareketinden kopma hazırlıkları yaptığı o günlerde çok yakın çevresi ile paylaştığı rüyası. Ben de bir kaç kez dinleyenlerden işitmiştim... Rivayet o ki:"Erdoğan, rüyasında büyük bir saray yapmış ve o saraya arkadaşları ile birlikte yerleşmiş. Son tuğlayı koyarken saray bir anda yıkılmış ve arkadaşları ile birlikte altında kalmış..."R. Erdoğan'ın bu rüyaya o zamanlarda güvendiği isimlerden yorum istediği hâlâ anlatılır. Ancak manidar olan o rüyanın dünden beri sarayda çok kafa kurcalamaya başlamış olması!..

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol