'DİYANET KENDİ KENDİNİ FESHETMİŞTİR'

Ankara'da kitabını imzalayan Yuzdeyuzhaber Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Yılmaz, son günlerde fetvalarıyla gündemin başlıca konusu haline gelen Diyanet İşleri Başkanlığı'nı eleştirerek, " Diyanet akılalmaz fetvaları ile bir anlamda kendi kendini feshetmiştir. Kur'an'i hakikatler ışığında yeniden yapılandırılmalıdır" dedi.

20 Ocak 2016 Çarşamba 00:20
'DİYANET KENDİ KENDİNİ FESHETMİŞTİR'
Ankara Kitap Fuarı'nda 'Yeni Türkiye'yi Hiç Böyle Okumadınız!' isimli kitabını imzalayan ve Başkentli okurların gündeme yönelik sorularını yanıtlayan Yılmaz, Diyanet'in fetvalarını nasıl yorumluyorsunuz sorusuna 'akıldışılıkla' yanıtını verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Atatürk tarafından laiklik anlayışının temel kurumlarından biri olarak kurulduğunu, dinin ve din adamlarının cemaatlerin ve tarikatların eline bırakılmamasının amaçlandığını anlatan Yılmaz, " Ancak gelinen noktada ki özellikle dinciliğin tavan yaptığı son yıllar da Diyanet akılalmaz fetvaları ile halk nazarındaki ağırlığını yitirmeye, dış dünyada bile alaya alınacak hale gelmeye başladı. Akıl, ilim ve irfan yolunda yüce İslam dinini yorumlaması ve kitlelere yaşatması gereken Diyanet, günümüz itibariyle sadece ritüel tatbikini devam ettiren, namazdan, oruçtan, hactan ve zekattan başka laf etmeyen, yaşamın bizzat kendisi olan yüce dini yaşamın içinden çekip alan ve göklere havale eden bir yapıya büründü" dedi.




"YENİDEN YAPILANDIRILMALIDIR..."
Diyanet'in birçok cemaat ve benzeri yapılar gibi hurafeye teslim olduğunu öne süren Yılmaz, " Mecazen söyleyecek olursak önce Mercedes vakası sonra da mevcut skandal fetvalarla Diyanet kendi kendini feshetmiştir. Bugün itibariyle bu bir realitedir. Diyanet sadece belli bir kesim ya da kurumun değil tüm kesimlerin ortak bağı olacak şekilde ve Kur'an'i hakikatler doğrultusunda yeniden yapılandırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.01.2016 12:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol