DİYANET FETVACI YILDIZ'A SAHİP ÇIKTI!

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Güler, her biri ayrı skandal fetvalarıyla gündemden düşmeyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız'ın sözlerinin medya tarafından cımbızlandığını ifade etti.

17 Mart 2018 Cumartesi 00:15

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Güler, Nureddin Yıldız'ın sözlerinin medya tarafından çarpıtıldığını vurgulayarak, meslekdaşlarına uyarılarda bulundu. Güler, videonun orjinalini izlediğini ve Yıldız'ın kadına darbın vuku bulmaması için adeta çırpındığını belirtti.

İşte Güler'in o açıklaması
" Değerli meslekdaşlarım, malum olduğu üzere bir metnin veya konuşmanın doğru anlaşılması her şeyden önce onun ön yargılardan uzak objektif, adil ve siyak-sibak göz önünde bulundurularak okunmasına ve dinlenmesine bağlıdır. Nureddin Yıldız’ın ilgili konuşmasının orijinal hali internette mevcut. Ben şahsen iki defa dinledim, medyanın cımbızlayıp çarpıtarak servis ettiği kasetin “la asle leh, batıl” olduğunu gördüm. Çünkü hoca, eşler arasında darbın vuku bulmaması için adeta çırpınıyor.

Orijinal kaseti dinlemeden doğru ve sağlıklı bir değerlendirme yapmak mümkün değil. Aksi halde haksız eleştirilerle zulüm ve linç kampanyasına ortak olma riski var. Galiba bu tür fitne zamanlarında akla gelen selef tecrübelerinden birisi, Basralı tâbiî âlim Muhammed İbn Sîrîn’in şu uyarısı olmalıdır: “Şayet kardeşinin kötülüklerini ortaya döküp de onun iyilik ve güzelliklerini görmez isen, ona zulmetmiş olursun!”. Selam, hürmet ve Rabbimden tevfik niyazı ile."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol