'Diyanet Artık Haramı Helali Erdoğan'a Göre Belirliyor'

Diyanet'in Kur'an'ı Kerim'de kesin ve tartışmaya yer olmayacak şekilde yasaklayıp haram saydığı faizi TOKİ için caiz ilan eden Diyanet tepki çekmeye devam ediyor.

16 Ocak 2020 Perşembe 10:58

Korkusuz Gazetesi Yazarı Can Ataklı, Diyanet'in bu skandal kararının perde arkasını anlatırken, Gazeteci Merdan Yanardağ da, "Diyanet artık haramı ve helali Erdoğan ve AKP iktidarına göre belirliyor" ifadelerini kullandı.

İşte o açıklamalar:
CAN ATAKLI:

Bugüne kadar faiz konusu hiç sözkonusu edilmiyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bile mesela hep faizi düşürelim der ama hiç kaldıralım bu haramdır demez. Ekonomik sistem tamamen faiz üzerine kurulmuş. Peki bir anda ne oldu da faiz konusuna girdiler. Söyleyeyim; herşey palavra. Hani ev satıyorlar ya.. Efendim çok fazla talep varmış bilmem ne.. Demek ki talep yetmedi ki Diyanet işine içine girdi ve kamu bankalarından kredi vs faiz sayılmaz dedi. Açıklamasında faiz kesinlikle haram diyor ama neymiş bir zaruret halinde caizmiş. Peki zaruret ne? Vatandaşın ev sahibi yapılmak istenmesiymiş. O zaman insanlara faizsiz sat. Yine faiz alıyorsun insanlardan. Ben söyleyeyim zaruret dedikleri; AKP'li müteahhitlerin yaptıkları binlerce evi satamamış olması. Diyanet herkesi aptal falan sanıyor herhalde. Öyle başına takke üzerine cübbe giyip etrafta dolanıyorsun var mı böyle birşey peki. Kredi ile ev araba almak kesinlikle harammış ama TOKİ'nin evlerini alırsan caiz. Böyle bir dönem hiç yaşamadı Diyanet. Gerici, ilkel vs değil sadece paracı bunlar. Tek dertleri para. Şimdi biri kalkıp bu AKP'li müteahhitler size bir güzellik mi, sakal mı yaptı derseniz ne yapacaksınız? Bu faiz caizdir açıklamasının tek sebebi var AKP'li müteahhitler evlerini satamadı zor durumdalar. Onları kurtarma çabası işte hepsi bu. Peki devlet millete faizsiz ev yapsa batar mı? Hayır batmaz e yap o zaman. Yok o olmaz. O zaman AKP'li müteahhitler için faiz caizdir.

EMRE KONGAR VE MERDAN YANARDAĞ:
Öte yandan TELE 1'de Prof. Dr. Emre Kongar ve Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da 18 DAKİKA programında konuyu ele aldı. Diyanet’in konutta faizi helal kılan açıklamasını eleştirdi. Yanardağ, "Haramı ve helali yeniden düzenliyor Diyanet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göre" derken Kongar da, " Ben inanamadım böyle bir açıklamaya. Bu tıpkı zina haramdır ama şu kişiyle yaparsan helaldir demek gibi birşey. Hoş bunların bir fetvacısı vardı o da yolsuzluk hırsızlık değildir demişti. Gerçekten hayret ediyorum" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.01.2020 11:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol