Deprem Kahininden İstanbul Uyarısı!

Daha önceki depremleri bilen Frank Hoogerbeets, fotoğraf paylaşarak İstanbul için yeni deprem uyarısında bulundu. Hoogerbeets, olası İstanbul depremi için "Önlemlerinizi alın" dedi.

11 Ekim 2019 Cuma 21:00

Türkiye'de ve dünyada yaşanan depremleri bilmesiyle ünlenen ve 'Deprem Kahini' lakabı takılan Frank Hoogerbeets, İstanbul depremi konusunda yeni bir uyarıda bulundu. 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından peş peşe yaşanan sarsıntılar, halkta büyük paniğe sebep oldu.

İstanbul'daki depremlerin ardından Ege kıyılarına yakın illerde yaşanan depremler de bunları izledi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen deprem haberleri, uzmanların daha önce uyardığı 'büyük deprem olacak' sözlerini akıllara getirdi. Kandilli ve AFAD da depremlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

SARSINTILAR DEVAM EDİYOR

Son olarak dün akşam gerçekleşen depremde İstanbul 4.1 büyüklüğündeki depremle sallanırken, Ege 3.7 ile depremi bir kez daha hatırladı. İstanbul'da özellikle Anadolu yakasında ikamet eden vatandaşlar depremi daha fazla hissetti. Kandilli, depremin merkez üssünü Yalova olarak açıkladı.

Bu sarsıntıların ardından deprem uzmanı Frank Hoogerbeets bir kez daha açıklama yaptı. Açıklamasında Yalova merkezli İstanbul'da yaşanan depremin görselini sahibi olduğu Ditrianum şirketinin hesabından paylaşan Hoogerbeets şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'deki 4.1 büyüklüğündeki depremin öncü olup olmadığını bilmiyoruz, herkesi panik yapmadan sakin fakat dikkatli olmaya çağırıyoruz. Alabileceğiniz önlemleri her zaman alın.

TARİHİ NET OLARAK BELİRLEMEDİ

Öncesinde şahsi hesabından açıklama yapan Frank Hoogerbeets, ''Dün baktığımızda 4.9 oldu bugün baktığımızda ise 5.7 şiddetinde oldu. Bu kesinlikle daha da şiddetlenecek gibi görünüyor. Bir açıdan baktığınızda gerçekten şanslı hissedebiliriz kendimizi, çünkü bu bizim için bir uyarı niteliğinde. Peki, önümüzdeki günlerde bizi neler bekliyor? Bunu söylemek oldukça güç. Belki önümüzde 6 veya 7 büyüklüğünde depremler olabilir. Ama bu 1 yıl da 10 yıl da alabilir" dedi.

Marmara'da yaklaşık 20 yıldır küçük depremler olduğunun altını çizen Hoogerbeets, İstanbul'un Batı yakasında büyük bir deprem beklediğini sözlerine ekledi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.10.2019 23:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol