'Delillerin Karartılması Tehlikesi Var'

Uzman Çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısı sonrası kendisini tüfekle vuran 18 yaşındaki İ.E. yaşamını yitirdi. Musa Orhan ise hala serbest. Avukat Nesrin Bilge “Delillerin karartılması tehlikesi var” dedi.

19 Ağustos 2020 Çarşamba 12:33
'Delillerin Karartılması Tehlikesi Var'

Batman’da uzman çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına maruz bırakılan ve 16 Temmuz’da intihar girişiminde bulunan 18 yaşındaki İ.E tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Uzman Çavuş Musa Orhan gözaltına alındıktan sonra Adli Tıp raporuna rağmen aynı gün serbest bırakılmıştı. Davanın ilerleyişine ilişkin bilgi aktaran avukatlar ifade alınması sırasında yasaya rağmen çocuk psikoloğu bulundurulmadığını aktardı. Avukatlar Musa Orhan’ın delilleri karartabileceğini savundu.

DELİLLERİN KARARTILMA TEHLİKESİ VAR

Davayı takip eden İnsan Hakları Derneği Kadın Komisyonu avukatlarından Nesrin Bilge, uzman çavuş Musa Orhan’ın delilleri karartma ihtimali olduğunu ve tutuklanması gerektiğini belirtti. Nesrin Bilge sürece dair şu değerlendirmede bulundu: “Delil karartma kaygısı yaşıyoruz. Kendi askeri nüfusunu kullanarak ilgili kişilere ya da kurumlara baskı uygulayarak delilleri karartabilir. Adli olarak yapılması gereken işlemler yapılsa daha sağlıklı olacak. Kaldıkları otel, geçtikleri sokak, gittikleri bakkalın araştırılması lazım.”

İ.E.’nin ailesinin avukatı Gulan Gök Aydın ise hukuki süreci şu şekilde anlattı: “Olay savcılığa gider gitmez savcı iddianameyi hazırlıyor ve şahsı tutuklama istemiyle mahkemeye sevk ediyor. Ancak bu gibi durumlarda ifade alınırken uzman bir psikolog olması gerekiyor. İddianamede bu eksik olduğu için mahkeme iddianameyi reddediyor. Şahıs ise denetimli serbestlik ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılıyor.”

İDDİANAMENİN İADESİNE YAPILAN İTİRAZ KABUL EDİLDİ

Öte yandan savcının iddianamenin iadesine yaptığı itiraz kabul edildi. Dava Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

NE OLMUŞTU?

Batman’ın Beşiri ilçesinde uzman çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına maruz bırakılan 18 yaşındaki İ.E, 16 Temmuz’da intihar girişiminde bulunmuştu. İ.E cinsel saldırıyı intihar etmeden önce yazdığı mektupta anlatmıştı. İ.E.’nin mektubunu gören ailenin şikayetçi olmasının ardından gözaltına alınan Musa Orhan cinsel saldırı iddiasını reddetmişti. Daha sonra kendisine adli tıp raporu gösterilince İ.E ile Siirt’te buluştuklarını ve alkollü olduğunu belirten Orhan adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.08.2020 12:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol