Cüneyt Özdemir-FETÖ Ne Konuştu?

Son dönemlerde muhalifleri hedef gösteren açıklamalarıyla tepki çeken Cüneyt Özdemir, Pensilvanya’da Fetullah Gülen’i ziyaret eden gazetecilerden biriydi. Gazeteci Mustafa Hoş’un ‘Abluka’ adlı kitabının ‘Pensilvanya’da huzura varan gazeteciler’ bölümünde, Cüneyt Özdemir’in ziyareti ve sonrasındaki değişimi anlatılıyor.

17 Haziran 2020 Çarşamba 19:17
Cüneyt Özdemir-FETÖ Ne Konuştu?

İşte Mustafa Hoş’un ‘Abluka’ kitabındaki o bölüm:

“-Cüneyt Özdemir Serdar Turgut ile Birlikte Pensivanya’ya gitti. Bu görüşmelerde ne konuşulduğuna dair ayrıntılı bir röportaj hiç yayınlanmadı. Sadece izlenim yazanlar oldu, o da detay vermeden… Çünkü bu görüşmelerin açıklanması istenmiyordu. Cüneyt Özdemir kendi sitesinde Fethullah Gülen ziyaretinin gazetecilik olduğunu yazdı. Kendince görüntülü bir röportaj olmamasının gerekçelerini anlattı ancak Cüneyt Özdemir’in Radikal’deki köşe yazılarında bu ziyaretin etkileri tuhaf bir şekilde görünmeye başladı.

Cüneyt Özdemir’den muhaliflere hakaret!

FETTULLAH GÜLEN’İN PENSİLVANYA’DAKİ ÇİFTLİĞİNİ ZİYARET ETTİ
-Mesela 27.01.2012’deki köşesinde ev taşıdığını yazdı ama bu yazıda Fethullah Gülen’in taşınırken yaşadığı hüznü örnek veriyordu. “Geçen yıl Fethullah Gülen’i Pennsylvania’daki çiftliğinde ziyaret ettiğimde kaldığı binanın hemen yanında büyük yeni bir bina inşa edildiğini gördüm. Bu bina yapılırken Gülen’in şu anda kaldığı eski ahşap binadan buraya taşınması planlanmış. Gelin görün ki Gülen bunu reddetmiş. Bana bu görkemli binayı gezdirenlere “Neden?” diye sorduğumda, ‘Fethullah Gülen’in yaşadığı ortamdaki eşyalarla arasında kurduğu ‘mistik bağı’ uzun uzun anlattılar. Fethullah Gülen sırf bu bağı kaybetmek istemediği için yıllardır kaldığı evde ikamet etmeye devam etmiş. İster dünyanın bir ucuna gidin, isterseniz aynı şehrin bir semtinden bir semtine ya da aynı çiftliğin içindeki yan binaya geçmeyi düşünün, fark etmiyor. Sonuçta sadece eşyalarınızla değil tüm benliğinizle taşınıyorsunuz.”

KOPYA SKANDALINDA DEVREYE GİRDİ
-AKP/ Cemaat iktidarı güçlendikçe tavırlar da değişiyordu işte. Cüneyt Özdemir 22.10.2012’de Radikal’deki ‘Sıkmabaşınla sana bu kamusal alanlarda yer yok anne’ başlıklı yazısında başörtüsü baskısını annesini kullanarak anlatıyordu. Dünle bugün arasında bu kadar tezat olunca işin gazetecilikle örtülmesi de pek mümkün olmuyordu tabii.

-Cüneyt Özdemir, Fethullah Gülen’le kahvaltı yapmadan da cemaate yakın olacak tavırlar gösteriyordu. CNNTürk’teki 5N1K programında öğretmen Yasemin Çakıcı’nın KPSS sınavındaki kopya skandalında cemaatten şüphelendiğini söylemesi üzerine anında devreye girmişti: “Böyle genellemeler yapıldığı zaman haklıyken haksız duruma düşülüyor. Elinizde bilgi belge varsa, çıkartırsınız canlı yayında, elimde belgeler var, dersiniz. O zaman ‘Şu cemaat ya da bu grup yaptı’ dersiniz, anlayışla karşılarım. Ama belge bilgi yoksa bu Türkiye’nin yeni umacısı olarak yaratılan ‘The Cemaat’ ya da cemaate her şeyin yüklenmesine ben bu programda en azından karşıyım” diyordu.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.06.2020 19:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol