Cübbeli'nin Şirketine Ait Sucuklarda At Eti!

Lalegül Tekstil Tarım ve Gıda İnşaat Sanayi Ticaret ve Limited Şirketi tarafından üretilen sucuklarda at eti tespit edildi. Firmanın, Cübbeli Ahmet’le bağlantılı olduğundan şüpheleniliyor.

15 Eylül 2020 Salı 19:09
Cübbeli'nin Şirketine Ait Sucuklarda At Eti!

Lalegül Tekstil Tarım ve Gıda İnşaat Sanayi Ticaret ve Limited Şirketi tarafından üretilen sucuklarda at eti tespit edildi. Firmanın, ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Süleymancılar tarikatının önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü ile bağlantılı olduğu şüpheleri mevcut.

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edilen ürünlerin ve firmaların listesini kamuoyuyla paylaştı. 91 firmanın yer aldığı listede, Lalegül Tekstil Tarım ve Gıda İnşaat Sanayi Ticaret ve Limited şirketinin ürettiği sucuklardan at eti çıktığı belirtildi.

Cübbeli Ahmet’in TV kanalı ‘Lalegül’ ile aynı ismi taşıyan firma, Balat Mah., Mehmet Ağa Cami Sok., No:2/A’da bulunuyor. Burada bulunan firmanın tabela adı ise ‘Lalegül Kasap.’

Lalegül ismini kullanan kasabın, Cübbeli Ahmet veya Süleymancılar ile bağlantılı olduğu şüphesi söz konusu.

Bakanlığın yayınladığı listedeki Lalegül detayını gazeteci Celal Eren Çelik sosyal medya hesabından paylaştı.

İHBARLA ORTAYA ÇIKTI

Aykırı’da yer alan habere göre, Lalegül firmasının ürettiği sucukları "helal et" diye alıp, ailesine yediren vatandaş yemekten sonra sağlık sorunları yaşadı. Konuyu Bakanlığın ihbar hattına bildirdi. Konuyla ilgili birçok şikayetin daha bakanlığa ulaşmasından sonra yapılan incelemelerde sucukların içinde at eti bulundu. At etlerinin kaçak çiftliklerde yapılan sağlıksız kesimler sonrasında elde edildiği ve "merdiven altı" tabir edilen yerlerde sucuk haline getirildiği öğrenildi.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Bakanlıktan yapılan yazıla açıklamada, uygunsuzlukların tespitinde kamu denetimi yanında tüketicilerin ihbarı, şikâyeti, CİMER ve Alo 174 Gıda Hattı başvurusunun büyük payı olduğu ifade edildi. Pakdemirli adına “Bir usulsüzlük gördüğünde vatandaşlarımızın Alo 174 Gıda İhbar Hattı ve 0501 174 0 174 numaralı WhatsApp Gıda İhbar Hattı aracılığıyla bize ulaşmalarını rica ediyorum” denildi.

VATANDAŞIN İHBARIYLA ORTAYA ÇIKTI
Lalegül firmasının ürettiği sucukları “helal et” diye alıp, ailesine yediren vatandaş yemekten sonra sağlık sorunları yaşadı. Konuyu Bakanlığın ihbar hattına bildirdi. Konuyla ilgili birçok şikayetin daha bakanlığa ulaşmasından sonra yapılan incelemelerde sucukların içinde at eti bulunduğu bildirildi.

At etlerinin kaçak çiftliklerde yapılan sağlıksız kesimler sonrasında elde edildiği ve “merdiven altı” tabir edilen yerlerde sucuk haline getirildiği öğrenildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.09.2020 19:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol