Cübbeli'den 'İç Savaş' Uyarısı!

Kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet’ adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Selefilerin iç savaşa hazırlandığını iddia etti.

10 Eylül 2020 Perşembe 13:26
Cübbeli'den 'İç Savaş' Uyarısı!

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde Uşşaki tarikatı lideri ‘Fatih Nurullah‘ın dergâhında 12 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz etmesi cemaat-tarikat tartışmalarını şiddetlendirirken, İsmailağa Cemaati’nin önde gelen ismi Ahmet Mahmut Ünlü, CNN Türk’ten Ahmet Hakan’ın programına konuk oldu. Ünlü, programda son dönemde Türkiye’de artan selefi akımlara ve bunların dernekleşme faaliyetlerine dikkat çekip “iç savaş” uyarısı yaptı.

“İÇ SAVAŞA HAZIRLANIYORLAR”
Türkiye’de 2 bin selefi derneğin olduğunu söyleyen Ünlü, “Şahıslar pompalı mompalı. İç savaşa hazırlanıyorlar. Özellikle Batman, Adıyaman taraflarında çok selefi akım var. Selefi tarafıyla İran yanlısı Şii tarafın çatışması hazırlanıyor. Barut gibi. Bu silahlanmayı durdurun. Yarın bu işin önünü alamayız. Birisi ‘şeyhim ‘ diye ciha tilan edecek öbürü mehdiyim diyecek. Birbirini öldürür bu müslüman millet. Asker bunları vurmak zorunda kalacak. İzmir kaynıyor. Bunlar nasıl müsaade ediliyor. Mutlaka kontrol edilmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

DEVLETE SIZMAK İSTEYEN TARİKATLAR VAR

Devlete sızmak isteyen tarikatların olduğunu ifade eden Cübbeli Ahmet,  selefi akımların da fazlasıyla yükselişte olduğunu bunun önüne geçilmesinin gerektiğini savundu."Şimdi 3 tane tehlike var. Cemaatlerden mutlaka istihbaratın bildiği dış güçlerden emir alan, dış güçlerle görüşen.. Amerika'yı katmıyorum. Amerika zaten belli. Rusya, Almanya ekolleri var. Şimdi bunların bulunması lazım.

KARAKOLDAN YARGITAY'A KADAR...

Karakoldan başlıyor, Yargıtay'a kadar birbirini tanıyan silsilesi var. Onlar hükümeti de tutmaz.Selefi derneklerin mutlaka kontrol edilmesi lazım. Silahlanmanın önüne geçilmesi lazım.

BEN TARİKAT TEMSİLCİSİ DEĞİLİM

Ben burada baştan söyleyeyim ben bir tarikat temsilcisi değilim. İsmail Ağa'da benim onları temsil etmediğimi beyan ediyor. Ben İsmail Ağa'yı temsil etmiyorum ben hiçbir cemaatin temsilcisi değilim.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.09.2020 13:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol