CİHAD; MÜSLÜMAN OLMAYANI MÜSLÜMAN YAPMAK DEĞİLDİR

İhsan Eliaçık hoca, " Cihadın amacı İslamiyet’i yaymak, Müslüman olmayanları Müslüman yapmak için yapılan bir davet ya da gayret değildir" dedi.

04 Nisan 2014 Cuma 12:54
 CİHAD; MÜSLÜMAN OLMAYANI MÜSLÜMAN YAPMAK DEĞİLDİR
İslam'da bahsedilen cihad kavramının sadece ve sadece öldürme, katletme olarak algılandığını oysa bunun çok daha özgür bir ortamı var etme yolunda mücadele anlamına geldiğini belirten Eliaçık hoca, " Kur'an da belirtilen cihadla ilgili ayetler, savaş ayetleridir. Savaş esnasında gelen ayetlerdir bunlar. İki taraf savaşırken gelen ayetlerdeki öldürün hükümlerini bugüne uyarlayamazsınız. Cihadın amacı İslamiyet’i yaymak, Müslüman olmayanları Müslüman yapmak için yapılan bir davet ya da gayret değildir. Tam tersine insanların Müslüman olabilecekleri özgürlük koşullarını var edebilmek için mücadele etmektir cihat.  Dolayısıyla cihad hak ve özgürlüklerin kazanıldığı zorbalığın ve yoksulluğun olmadığı bir düzenin çabasıdır. Böyle bir düzen kurulduktan sonra insanlar isterlerse Müslüman olurlar isterlerse olmazlar" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.04.2014 13:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
SALAMON @Makaveli 2014-04-05 13:42:41

sel kesme olayı bi işaretlemedir bu 1. zina için kullanılan sopa değnek ve recm yahudilikte kullnılan bir yöntemdir bu 2 adem erkek havva kadın için kullanılır bu 3.birden fazla erkek ve kadından bahseder öyle ensest falan yoktur buda 4.zekat oranı 1/10 dur 1/40 değildir bu uğurda hz ömer ve hz ali şehit edilmiştir bu 5
mal biriktrmek şirktir buda kapitalizmle mücadele et demektir buda sosyalizme vurgu yapar buda 6.arapçaya kutsallık atfetmek şirke girmekti buda 7 sürpri̇z.

Avatar
Aşırıman @Makaveli 2014-04-04 18:55:42

kaçıncı yüz yılda yaşıyorsun sen bundan 1000 yıl önceki insanların düşünceleriyle şimdikiler bir mi...

Avatar
Makaveli 2014-04-04 18:18:34

hükümler kalıcı değilse niye var o zaman? bu hükümleri bugüne uyarlayamazsınız ne demektir? hükümler sabittir, kıyamet kopana kadar geçerliliğini korur. öldürün denildiyse öldürülür, hırsızların elini kesin denildiyse kesilir, zina yapana yüz değnek vurun denildiyse vurulur. bunun daha uyarlaması falan olamaz, hükümler sabittir.

Avatar
Yesari 2014-04-04 20:22:56

Kuran'ı Muhammed'in yazdığı çok açık. Bunu hocada söylüyor. Ayrıca çok Muallak cihad ayetleri lastik gibi istediğin yere çek.Bu İslam Kur'an tarihin çöplüğünde yerini aldı ama, insanlığa bıraktığı olumsuzluklar insanlar mahvediyor. Önceleri bu zatı takip ederdim. Ama AKP'den sonra dini imanı bıraktım.

Avatar
mehmet gurakan 2014-04-04 20:37:31

Demeki sizlere gore butun musluman olmayanlar ,cihat diye oldurelim .bu zihniyet cok uzaga didemessiniz, bu zihniyetle muluman omak istiyenleri korkutuyorsunuz azicik akli selim olun.

Avatar
TC Sevim Demircan 2014-04-04 22:20:09

Çok güzel Doğruda bence Müslümanlığı özgür yaşanılır hale getirebilmekte Cihaddır.. Bu ortam mevcut olduğuna göre İsteyen bu yolu seçer istemeyen seçmez Herkes kendi istediği şekilde yaşar..

Avatar
Yolatay 2014-04-05 02:51:10

ihsan hocanın fikirleri orta doğu karanlığına güneş gibi parlamaktadır.
irandan

Avatar
Mehmet özcan 2014-04-05 12:16:17

Sayın hocam sizlere tşk bizleri aydınlatır ortaçağ karanlığında çıkarıyorsunuz tabiki bunu istemdiyenler çoğunlukta insanlerin mutluluğunu istemdiyenler var ne yaşarım ne yaşatirim politikasını güdenler kaldiki din üzerinde bu kadar durulacak birşey olmamalı insanlerin bireysel bir inancı olmalı tabiki bundan rant kazananlar bunu kabul edemez din üzerinde sömürmek ALLAH la kandırıp sömürmek devri gelmiş samimi bir Müslüman görmüyorum kaderci herşeyi ALLHTAN bekleyenSelam kolaycılığa kaçan bir zihniyet.