CHP'NİN ADAYINI ÇİN DUYURDU!

Çin Devlet Radyosu CHP'nin adayını duyurdu

03 Mayıs 2018 Perşembe 00:06
CHP'NİN ADAYINI ÇİN DUYURDU!

CRI TÜRK Ankara muhabiri Sinan Onuş, "Cuma günü CHP adayını açıklarken Aziz Sancar'ın adı aday olarak açıklanırsa şaşırmamak gerekiyor” dedi.
Çin Devlet Radyosu CRI TÜRK Ankara muhabiri Sinan Onuş, Kamil Erdoğdu'nun hazırlayıp sunduğu “Manşet” programında CHP’nin Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili çarpıcı bir bilgi paylaştı.
Onuç, programda “CHP de Cumhurbaşkanı adayı 4 Mayıs Cuma günü saat 10'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda açıklayacak. Bu arada CHP adayının kim olacağına ilişkin tartışmalar ise sürüyor. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in isimleri üzerindeki tartışma devam ediyor” dedi.


'SANCAR'IN ADI ADAY OLARAK AÇIKLANIRSA ŞAŞIRMAMAK GEREKİYOR'
Onuç, CHP’nin adayıyla ilgili çarpıcı iddiayı şöyle aktardı:
“Bu arada birkaç gündür kulislerde başka bir isim konuşuluyor. İddiaya göre CHP, muhalefete aday olarak Aziz Sancar'ın adını önerdi. Yine iddiaya göre Amerika'da yaşayan Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar ilk teklifte adaylığı kabul etti ancak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adının öne çıkması sonrası Sancar beklemeye başladı.
Hem Gül hem de Sancar adı üzerinde İyi Parti ortak aday teklifini kabul etmeyince CHP kendi adayına yöneldi. Bu amaçla CHP'nin Aziz Sancar'a tekrar teklif götürdüğü, Sancar'ın teklifi düşüneceğini söylediği belirtiliyor. CHP'nin ise adaylığı kabul etmesi için Aziz Sancar'la temaslarını sürdürdüğü gelen bilgiler arasında. Şu an için Sancar teklifi kabul etti mi, net bir şey yok. CHP'nin adayını açıklamak için bu kadar süre beklemesinin nedeninin de bu olduğu kaydediliyor. Cuma günü CHP adayını açıklarken Sancar'ın adı aday olarak açıklanırsa şaşırmamak gerekiyor.”

'ÜÇÜ DE DEĞİL...'

Öte yandan Hürriyet Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı konusunda önemli bir iddiayı kaleme aldı. Zeyrek, kaynağına dayandırdığı iddiasında, CHP'nin adayının, isimleri sıklıkla gündeme gelen Muharrem İnce, Yılmaz Büyükerşen ve İlhan Kesici'nin olmadığını belirtti.

Zeyrek yazısında, kaynağının, CHP'nin adayının "Kılıçdaroğlu’nun ‘Ekonomist, başarı hikayesi var, sakin, polemiği sevmiyor, bütün kesimleri kucaklayacak’ tarifine uyduğunu" belirttiğini kaleme alarak, CHP tabanının kendisini Halk TV ekranlarından tanıdığını söylediğini ifade etti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.05.2018 00:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol