'CHP GAVUR PARTİSİ Mİ?'

Politikacı Mehmet Bekaroğlu'nun CHP'ye katılmasını olumlu bir adım olarak niteledi. Eliaçık hoca, " Tanıdığımız, sevdiğimiz bir isim. Dindar çevreden gelen bir insanın CHP'ye katılması neden garipseniyor. CHP gavur partisi mi?" dedi.

04 Eylül 2014 Perşembe 12:51
'CHP GAVUR PARTİSİ Mİ?'

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Parti Meclisi üyeliğine davet edilen Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu'nun bu daveti karşılıksız bırakmayarak CHP’ye üye olmasının yankıları süredursun Ege turu kapsamında konferanslar veren İhsan Eliaçık hoca, gündeme ilişkin bu konuyu da değerlendirdi. Kurultaya sayılı günler kalan dindar kesimden bir ismin CHP'de politika yapma girişimini olumlu bulduğunu kaydeden Eliaçık hoca, " Bence bu son derece yerinde olmuştur. Sayın Mehmet Bekaroğlu tanıdığımız, bildiğimiz, siyasi tecrübesine inandığımız, duruşunu beğendiğimiz bir siyasetçidir. Aynı köklerden gelen insanlarız. Dindar bir insanın CHP'ye katılımının eleştirilmesini doğru bulmuyorum. Sonuçta CHP de bu ülkenin partisi ve her dini düşünceye, her kimliğe aynı mesafede olmalı. Artık bu önyargıların kırılması, ortadan kalkması lazım. CHP'de neden dindar insanlar yeralmasın? CHP gavur partisi mi?" dedi.

Bilindiği gibi Bekaroğlu, açıklamasında "CHP'nin değişmesi önemli; CHP sosyal demokrat bir programla Türkiye'yi değiştirebilir, kutuplaşmayı kaldırıp ülkenin önünü açabilir" demişti. Mehmet Bekroğlu, son yerel seçimlerde Saadet Partisi'nden Rize Belediye Başkan adayı olmuştu. Daha öncesinde ise Bekaroğlu, Numan Kurtulmuş'un lideri olduğu HAS Parti'de Genel Başkan yardımcılığı yapmıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.09.2014 13:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
yaşar Yıldırım 2014-09-04 14:49:35

Sayın Mehmet Bekaroğlu chp gelmesi önemli bir güç birliği olacak gezi ruhu bunu zorunlu kıldı.

Avatar
lirin gülüm. 2014-09-04 15:54:51

Chp nasıl menfaatçı oluyor kimin nesini çaldı yedi

Avatar
ali tonbul 2014-09-04 14:16:26

memet bekaroglunun hdp olmalidi çünkü dürüst chp gecmesi olumlu bilmiyor um cunki chp çok karışık ve memfatci

Avatar
berfo 2014-09-06 23:22:19

bekaroğlunun chp'ye katılmasını eleştiren sağ kesimi değil de asıl bunu eleştiren chp lileri eleştirmek lazım diye düşünüyorum...chp liler kendileri karşı çıkıyor ya...ne işi var diyorlar böyle dindar insanların bu partide...ben bizzat duyuyorum bunu chp lilerden...

Avatar
berfo 2014-09-06 23:26:51

chp nin acilen beynini reset etmesi gerekiyor...yani dindar bir insan gördülermi ürperen chp liler var...chp nin içinde öyle bi kesim varki yüzde kaçtır bilmiyorum bu kesim...islam lafını duydumu gerici diye yaftayı hemen yapıştırıyor...