"CHP BİZİ CEZALANDIRDI"

İzmir'de kurulu bulunan Türkiye Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Nezaket Emine Atasoy, CHP'li Konak Belediyesi'nin, anayasa referandumunda "evet" dedikleri için kendilerini cezalandırdığını söyledi.

10 Şubat 2011 Perşembe 14:18

Belediye tarafından tahsis edilen binadan çıkarıldıklarını anlatan Atasoy, 40 dernek ve 4 federasyonun biraraya gelerek kurduğu konfederasyonlarının adeta sokağa atıldığını kaydetti. Mağduriyetlerini göstermek maksadıyla basın mensuplarını davet eden Atasoy, karşısında belediye görevlileri ve güvenlik güçlerini buldu.
İzmir'in tek resmi konfederasyonu olan Türkiye Hizmet Gönüllüleri, Kasım 2008'de faliyete başladı. Mart 2009'da ise Kemeraltı'nda Konak Belediyesi'ne ait tarihi bir binaya yerleşti. Sağduyulu açıklamalarıyla dikkat çeken Konfederasyon Başkanı Nezaket Emine Atasoy, belediye mensuplarının 12 Eylül 2010 tarihinden sonra kendilerine karşı farklı bir tutum içine girdiğini hissettiklerini söyledi. Binada tek başlarına hizmet verirken bir anda belediyenin Kent Konseyi, Kadın Danışma Merkezi ve Psikolojik Danışmanlık merkezlerini buraya taşındığını anlatan Atasoy, kendilerinin tek odaya sıkıştırıldığını belirtti. Sebebini belediyeye sorduklarında ise yer yokluğunun gerekçe gösterildiğini ifade eden Atasoy, son olarak da ışık görmeyen, dip odalardan birine taşındıklarını aktardı.
Uğradıkları mağduriyeti basına anlatmak isteyen Nezaket Emine Atasoy, eski odalarıyla yeni yerleştirdikleri odayı gösterirken bir anda binanın güvenlik görevlileri ve diğer yetkilileri karşısında buldu. Basına çekim yasağı koyulduğunu belirten görevliler, güvenlik güçleri aracılığıyla gazetecileri binadan uzaklaştırmak istedi. Binayı terk eden Atasoy, daha sonra yönetim kurulu üyeleriyle bir basın açıklaması yaptı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'la görüşme talep ettiğini, konfederasyon olmalarına rağmen randevu verilmediğini söyleyen Atasoy, bunun üzerine konuyu İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'a ilettiklerini anlattı. Vali Kıraç'ın, Başkan Tartan'a telefon ederek randevu aldığını belirten Atasoy, görüşmelerinde Tartan'ın kendilerine başka bir yer sözü verdiğini kaydetti. Son olaydan sonra görüşme taleplerine ve cep telefonu mesajlarına karşılık verilmediğini vurgulayan Atasoy, "Referandum sürecinde bizim de açıklamalarımız oldu. Sanırım bundan oluşan bir rahatsızlık, bugünlere geldi." dedi.
Konak Belediyesi yetkilileri ise binanın kendilerine ait olduğunu, tasarruf hakkının da kendilerinde bulunduğunu belirterek şunları kaydetti: "Bina bize ait, tapusu bize bağışlandı. Konfederasyona yer verdik, kapı dışına atmadık, başka bir odaya taşıdık. Onlar dışarıdan birileri, yasal hakları yok. Orada yeniden bir yapılanmaya gidiliyor." Yetkililer ayrıca binadan sivil toplum kuruluşlarının yararlanabileceğini ifade etti.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol