CEZAEVİNDEN SARAY SOFRASINA...

YAŞ toplantısına Koramiral rütbesindeki Donanma Komutanı Veysel Kösele de katıldı.

04 Ağustos 2015 Salı 16:10
CEZAEVİNDEN SARAY SOFRASINA...
İzmir’deki Askeri Casusluk Davası’nda 15 Eylül 2012’de tutuklanıp 5 gün tutuklu kalan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan Kösele, Ergenekon, Balyoz ve Casusluk davaları nedeniyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın komuta kademesi rütbe silsilesi bozulduğu için 2013 yılında Koramiral rütbesiyle Donanma Komutanlığı’na atanmıştı.

Hürriyet’ten Rıza Özel ve Uğur Ergan’ın haberine göre 2011’de koramiral olan Kösele, İzmir’deki Askeri Casusluk Davası’nda beraat kararı çıkmadığı için sanık durumunda ve yargılama sürüyor. İddianamede Kösele hakkında ’suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, yasaklanan bilgileri temin etmek’ suçlamasıyla 2 ila 6 yıl hapis cezası talep edilmişti. Kösele buna rağmen YAŞ Teşkilat Kanunu uyarınca toplantıya katılıyor.

Kanunda YAŞ’a katılan askeri kanattaki üyeler arasında donanma komutanı da bulunuyor. Kösele, koramiral olmasına rağmen donanma komutanı olduğu için YAŞ’a katılıyor. “Or”luk sıkıntısı yaşanan Deniz Kuvvetleri’nde mevcut komutan Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun görev süresinin 1 yıl uzatılması bekleniyor.

TERFİ ALIR MI

Askeri Casusluk Davası’nda sanık olan Koramiral Veysel Kösele’nin terfisi de tartışma konusu oldu. Askeri kaynaklar, Kösele’nin durumunun terfiyi etkilemeyeceğini iddia ediyor. Bu konuda verilen iki örnek de Kösele gibi aynı davada yargılanıyor. Geçen yıl, Ahmet İskender Yıldırım, tuğamirallikten tümamiralliğe terfi etmiş, Mithat Algül de albaylıktan tuğamiralliğe terfi ettirilmişti.

TSK Personel Kanunu 50. Maddesi’ne göre tutuklandıktan sonra ilk itirazda bırakılanlar terfi alabilir. Kösele ilk itirazda serbest bırakılmıştı

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.08.2015 16:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol