“CENNET'E GİRMEYİ KOLAY MI SANIYORSUN“

İhsan Eliaçık hoca, ihtiyaç fazlası evi olanların onu ya infak etmesi ya da gelirini vakfetmesi gerektiğini belirterek, " Vermezsen Cennet'e falan giremezsin. Namaz, oruç, hac seni kurtarmaz" dedi.

21 Temmuz 2014 Pazartesi 15:02
“CENNET'E GİRMEYİ KOLAY MI SANIYORSUN“
 Eliaçık hoca, Bana Dinden Bahset programında evlerini kiraya vermenin günah olup olmadığını soran bir izleyiciye verdiğini yanıtta şunları söyledi: " İhtiyaç fazlası evleri ya ihtiyacı olana verecek ya da gelirini vakfedeceksin. Ben bunu söylediğim zaman insanlar şok geçirmiş gibi oluyor. Sen Cennet'e girmeyi kolay mı sanıyorsun? Hocalar size ne kadar kolay anlatıyorlar Cennet'e girmeyi. Namaz kılarak, oruç tutarak Cennet'e girebileceğini mi sanıyorsun. Yok öyle yağma. Ben Kur'an da böyle birşey görmüyorum. İhtiyaç fazlasını evini ihtiyaç sahibine vererek Cennet'e girersin. Kim ki malından verirse arınır. Abdest alarak temizlenemezsiniz infak ederek temizlenirsiniz. İhtiyaçtan fazlasını elde tutmak Kur'an'a göre kesinlikle caiz değildir. Hiçbir hoca bunlardan bahsetmez. Bu kitapta olanları apaçık söylemiyorlar. Peygamberimiz bir tarlaya gelmiş bakmış ki orada insanlar çalışıyor. Buranın sahibi nerede diye sormuş? Şu anda yok, evinde yatıyor demişler. Siz ne yapıyorsunuz diye sormuş? Bu tarlayı bize kiraya verdi çalışıyoruz demişler. Olmaz demiş. O da gelecek burada sizinle beraber çalışacak ve çalıştığının karşılığında emeğini alacak. Eğer buna ihtiyacı yoksa bu tarlayı size verecek demiş. Çünkü mülk Allah'ın. Evi mezara mı götüreceksin. Eğer altın dişin olsa mezar soyucular onu bile bırakmıyorlar sende. Verin infak edin. ve kurtulun. Allah yolunda infak edenlere bire yedi yüz vereceğim deniliyor. Verdiğin zaman bitmez korkma. Birşey olmaz. Ben 51 yaşındayım bütün servetim kitaplarımdır. Benim malım, mülküm yok diye ben aşağılık biri mi olmuş oluyorum. Eğer öyleyse Peygamberimiz de malı ve mülkü olmayan biriydi. Şeref ve haysiyet maldan ve servetten geçmez. Onu malı ve kazandıkları kurtaramayacak diyor Allah. Malınla ve servetinle gittiğin zaman diğer dünyaya onlar seni kurtarmaz. Güzel ahlak, dürüstlük ve temizliğinle, ruhunu arındırmış olarak gidersen kurtulursun. Ayetler bunu söylüyor. İnsanların, ihtiyaçtan fazlasını infak etmeleri, sade yaşamaları, aç gözlü olmamaları gerekir. Bunu rehber edinmelidirler. Diğer türlüsü zengin olacağım diye sıkıntıya girersiniz. Ver kurtul, infak et özgür ol. Vermeyen adam mala bağımlıdır. Onun kölesi yani." 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.07.2014 15:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Gülay KILIÇ 2014-07-21 16:14:00

Ihsan hocama katılıyorum.

Avatar
mustafa özkal 2014-07-23 01:31:49

zekat diye birşey var hoca bilmem farkındamısın... yada sen dediğin gibi mi yapıyorsun acaba çok merak ediyorum

Avatar
Sevim Uzun Ipeksen 2014-07-21 16:49:08

Elimizden geldigi kadar yardimda bulunuyorum. Tabiki birde cocuklarimizin gelecegini düsünmek gerekir, o da bizim sorumlulugumuz.

Avatar
ibrahim yalpi @mustafa özkal 2014-07-23 15:38:28

zekatı ver malın temize çıksın diye bir ayet yok, ama ihtiyacından fazlasını infak et diye ayet var. ihtiyaçtan fazlası cümlesi sen ile allah arasındadır, hesabını vereceğine inanıyorsan ,ihtiyacım diyorsan 10 tane evin olsun :) ama ahirette vay ben duymadım,vay ben görmedim deme, işte söylüyorum :)

Avatar
whodoom 2014-07-26 17:18:18

Sizce bir milyon $nizi dağıtmak mı kolaydir bir milyon kez abdest almakmi? Elbette para n olmak daha ağır gelir insana...