“CAMİLER DE İBADETHANE DEĞİLDİR...“

Fethullah Gülen'in Cami-Cemevi Projesi tartışmaları sürerken İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, " Cemevi ibadethane olarak kabul edilmiyor. Cami de ibadethane değildir" dedi.

06 Aralık 2013 Cuma 11:35
“CAMİLER DE İBADETHANE DEĞİLDİR...“

 Konferanslar dizisi nedeniyle on günü aşkın süredir Avrupa'da bulunan Eliaçık hoca, hamburghaber.de'ye verdiği röportajda yine çok konuşulacak değerlendirmeler yaptı. Hükümetin zaman zaman gündeme getirdiği Alevi açılımı konusundaki soruya 'Hükümet bu konuda samimi değil'cevabını veren Eliaçık hoca, Gülen'in Cami-Cemevi Projesi için de " Tartışma yanlış yerden sürdürülüyor. "Cemevi ibadethane degildir" diyorlar. Aslında ne Cami nede Cemevi ibadethane degildir. İbadet oralardan çıktıktan sonra başlar. 40 açın karnını doyurmaktır ibadet. İnsanlara sevgi ve merhametle yaklaşmaktır, kimsesizin kimsesi olmaktır" dedi.


KAPİTALİZMİ ESASTAN ELEŞTİRMEK GEREKİR...
Kendisinin sürekli sosyalist çevrelerle yakıştırıldığını ancak söylemlerinin Kuran ve İslam ışığında olduğunu kaydeden Eliaçık hoca, " Beni genelde Sosyalistler, Aleviler yada Kürtler panellere çagırıyor. 'Sosyalist İslam' demiyorum. Sosyalizmin ekonomi-politiği İslam’la büyük oranda uyuşur, bir sorun çıkacağını sanmıyorum. İslam'ın sosyal yanını vurguluyorum. Karl Marks ne diyor; 'Din, varolan durumlara bir protestodur, ruhsuz koşullara ruhtur, kalpsiz dünyalara kalptir, mazlum insanların çıglıgıdır ve din afyondur. Bunların hepsi dogru. Simdiki iktidarda bu afyonu kullanıyor. Islamın dogal müttefigi Sosyalist Dünya'dır. Kapitalizmi esastan, sosyalizmi ise usulden eleştirmek gerekir" dedi.

DERSHANE TARTIŞMALARI...
Dershane tartışmaları ve iktidar-cemaat kavgasına yönelik görüşleri de sorulan Eliaçık hoca, şunları söyledi: " Ak Parti'nin sadece Gülen Cemaati  ile değil onlarca cemaat ile olusturdu bir ittifak var. Maddenin kanunu, sona gelindi.  Deniz bitti yani. Iktidar oldular. Artik verecekleri bir sey yok. Dindar gençlik değil mütaahit nesil yetistirdiler. Bir zaman sonra ortaklıklar bitecek. Mısır'da yanlıs yaptılar. Mursi'nin halka vereceği birsey yoktu. Halk sorunlar yumağı içerisindeydi. "9 yasındaki kız çocuklarıyla evlenilebilir" gibi aptalca fetvalar, yasalar cıkardı. Seçimlerde zaten halktan şamarı yiyecekti. Simdi kahraman yaptılar. Buna gerek yoktu. Ben iktidarın seçimlerde ciddi bir uyarı alacağını düşünüyorum." (hamburghaber.de)



yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.12.2013 11:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ramazan Yılmaz 2013-12-06 13:44:23

gerçek islami entellektüel insanlara ancak şapka çikarilir, kutluyorum

Avatar
Nurittin ÖZTÜRK 2013-12-06 13:50:58

hocam seni seviyorum.hakkı yılmaz beyin meal tefsirinide okuyarak yeniden bir meal tefsir yazman gerekiyor.daha çaplı bir meal tefsir yazman farz oldu

Avatar
hikmet tasdemir 2013-12-06 14:40:41

hocam,amsterdamda programiniz varmi?,size nasil ulasabilirim.

Avatar
ism@ilce @Ramazan Yılmaz 2013-12-07 03:42:36

ihsan hocam çoğu görüşlerinize katılıyorum ancak fincancı katırlarını ürkütmeyin müslümanım diyen o kadar çok münafık varki başınıza çorap örmesinler mahafazanallah.

Avatar
hasan dalgıç 2013-12-07 08:24:48

ağzına sağlık s ayın eliaeçık hoca, in san bu kadar da radikal olmaz ki,ruhumu rahatlatıyorsun, size minnettarım sizi çok seviyor ve s alyıyorum,sizin bütün sözlerinize kayıtsız ve şartsız inmanıyorum sağ olun var olun sevgili hocam.

Avatar
ismail dogukan 2013-12-12 07:21:33

Akil dogru yolu gonul gozu herzeminde kendine muttefik bulur hocamin soylemleri dusunceleri aklin yolu umarim bu aydinlikta insanimiz gercegi bulur kendini ve ulusunu emperyalizmin kucagindaki oyunlardan ceker.