Büyükanıt: Hepsi Allah'ından Bulsun

Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt, Şemdinli soruşturmasının savcısı Ferhat Sarıkaya hakkında açıklamada bulundu.

06 Kasım 2018 Salı 11:34

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında “FETÖ üyeliği” suçlamasıyla soruşturma başlatılıp gözaltına alınan Şemdinli soruşturmasının savcısı Ferhat Sarıkaya hakkında Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt ile davanın sanıklarından Astsubay Ali Kaya suç duyurusunda bulundu. 

Avukat Yurdakan Yıldız'ın müvekkilleri adına yaptığı suç duyurusunun ardından Van Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, Sarıkaya “Resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma, iftira” suçlamalarıyla yargılanacak.

“HEPSİ ALLAHI'NDAN BULSUN”

Sözcü'den Saygı Öztürk, “Büyükanıt'ı aradım” diyerek Yaşar Büyükanıt ve eşinin değerlendirmelerini şöyle kaleme aldı:

“Eşi Filiz Hanım yapılan haksızlıklara, iftiralara çok tepkiliydi. ‘İşte, o sıkıntılı, iftiralar atıldığı günlerin acısı bugün sağlık problemlerimizle uğraştırıyor’ dedi ve şöyle devam etti: ‘FETÖ'cü savcı itirafçı olduğu zaman da onun helallik istediğini söylemiştiniz. O gün Yaşar Paşa, 'şeytana havale ediyorum' demişti. Onların yazdıklarını, söylediklerini çoğu kişi ciddiye almamıştı ama bizi çok üzdüler. O günleri hatırlamak bile istemiyoruz. İnanın üzüntümüz hâlâ geçmiş değil.’

Filiz Hanım, ‘Ben yine ölçülü konuşuyorum. Yaşar Paşa daha fazlasını söylerdi’ diyor. Rahatsızlığı nedeniyle Yaşar Paşa ile sohbetimiz kısa oluyor. Büyükanıt, er veya geç bu iftiraların ortaya çıkacağını bildiğini hatırlatıyor ve şunları söylüyor: ‘Terörle uğraşan, mücadele eden komutana 'terör örgütü yöneticisi' dediler. Akıl, mantık alacak gibi değil. Aynı adam benden helallik istiyor. Bunlar maşa oldukları için hepsi Allahı'ndan bulsun. Memleketin gerçek savcı ve hakimlere ihtiyacı var. Yalan, iftira ve pislik atan bu kişileri son nefesimde bile affetmem. Gerçek olmayan, onur kinci tutum içinde bulunanlar, gerçeklerin geç de olsa bir gün ortaya çıkacağını bilmeli.”

Şemdinli davası nedir?

Dönemin Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, Şemdinli’de 9 Kasım 2005’te Seferi Yılmaz’a ait Umut Kitabevi’nin bombalanmasına ilişkin iddianame hazırladı. Astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş’in sanık olduğu iddianamede, astsubay Ali Kaya için “Tanırım iyi çocuktur” diyen Yaşar Büyükanıt da çete kurmak ve yargıyı etkilemeye teşebbüsle suçlandı. Sarıkaya, Büyükanıt’ın dosyasını ayırarak dava açılması için Genelkurmay Askeri Savcılığı’na gönderdi. Başkanlığını İlhan Kaya’nın yaptığı Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi, astsubaylar ve PKK itirafçısına yargılama sonucunda 39 yıl 10 ay 27’şer gün hapis cezası verdi. Dönemin HSYK’sı, Sarıkaya’yı 20 Nisan 2006’da meslekten attı. 12 Eylül 2010’da yapılan anayasa değişikliği sonrasında cemaatin etkili olduğu HSYK, Sarıkaya’yı 26 Nisan 2011’de tekrar mesleğe kabul etti ve Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak görevlendirdi. Astsubaylar Ali Kaya, Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş ise cezaevinde...

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol