BÜYÜK TEZGAH: MUHAFAZAKAR ZAMPARALAR...

YUZDEYUZHABER'de haber/makale açıklamalarına devam eden İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, bu kez 'muhafazakar zamparaları' hedef aldı. Eliaçık hoca, " Bu zamparaların yeni icadları ise Aile Danışmanı, Yaşam Koçu adı altında sertifikası bile olmayan 'türbanlı bayanlar'. Bunlar, başörtülü hanım ve genç kızları, zamparaların ikinci, üçüncü eşi olmaya ikna ederek yüklü paralar kazanıyorlar" dedi.

25 Temmuz 2013 Perşembe 14:02
BÜYÜK TEZGAH: MUHAFAZAKAR ZAMPARALAR...

 İhsan Eliaçık hocanın, YUZDEYUZHABER'e özel makale/haber metinleri çarpıcı açıklamalarla devam ediyor. Eliaçık hoca, son zamanlarda sıkça haber konusu olan muhafazakar zamparaların kadınları ikinci, üçüncü, dördüncü eşleri yapmaya çalıştıklarını belirterek, oynanan oyunu gözler önüne serdi.

Kur'an'da çok eşliliğe izin verilmediğini, tam tersi Allah'ın kadınlar arasında gerçek bir adaletin sağlanamayacağına vurgu yaptığını kaydeden Eliaçık, " Toplumda “imam nikahı” veya “metres” diye bilinen soruna çözüm bulmak için çok eşliliğin yasal hale gelmesi fikri Kur’an’ın yönlendirmesine uygun düşmemektedir. Öncelikle imam nikahı ve resmi nikah ayrımına son vermek gerekir. Müftülere nikah kıyma yetkisi verilerek bu sorun çözülebilir. Nasıl olsa müftü de, belediye memuru da kamu görevlisidir. Vatandaş dualarla nikahını kıyar ve ayrıca bir imama gitmeye gerek kalmaz. Böylece her ikisi bir nikahta birleşmiş olur. Öte yandan son zamanlarda giderek artan özellikle muhafazakâr çevrelerdeki ikinci, üçüncü, dördüncü eş muhabbetini iyi analiz etmek gerekir" dedi.


KENDİNİZİ DEĞİL BEKARLARI EVLENDİRİN...
Bu durumun tamamen zenginleşmeyle ilgili olduğunu, neden ayın sonunu zor getiren memur ve işçilerin benzer taleplerde bulunmadığının düşünülmesi gerektiğini ifade eden Eliaçık, "Böyle bir talep neden hep belediye çevrelerinden, zenginleşen dini cemaat ortamlarından geliyor? Eğer bunlar kendilerine iyilik etmek ve Allah katında makbul bir kul olmak istiyorsa, ikinci, üçüncü eş  arayacaklarına yoksul bekarların evlendirilmesine katkı sunsunlar. Biriktirdiklerini heva ve heves yolunda harcayacaklarına ve de buna dini kılıf bulmaya çalışacaklarına infak etsinler, maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenemeyen bir çok erkek ve kız var. Eline para geçince hemen etrafta ikinci, üçüncü eş mi aramak lazım? Metres tutanlar zaten malum, bunun dinisini yapmak da ne oluyor? Aklı “zamparalıktan” başkasına çalışmayan kimi muhafazakârlar, böyle yapmakla kendilerini de ailelerini de helak etmekten başka bir iş yapmıyorlar. “Himayemize alıyoruz” diyen muhafazakâr zenginlerin, bu himaye, neden hep kendi yataklarından geçiyor? Neden imkanı olmayanları evlendirip, kendilerine “kardeş aile” yaparak himayelerine almıyorlar. Onca bekar dururken neden kızlar ve kadınlar bu sonradan görme zamparaların ikinci, üçüncü eşi olmak zorunda bırakılıyor? Neden erkeklerin elinde bu kadar para birikiyor da kadınlar zayıf, güçsüz, çaresiz ve zebun halde… Kur’an, “İçinizden bekarları, boyunduruk altında olanları, çaresiz kızları evlendirin” (Nur; 32) diye “emrettiği” halde ve bu önce zenginlere, sonra topluma ve hatta devlete asıl bu farz olduğu halde neden çok eşliliğe emir, tavsiye, ruhsat ve yasallık aranıyor?"



TEZGAHI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ!
Eliaçık hoca, muhafazakar zamparaların işin kılıfını da bulduğunu, 'aile danışmanı', 'yaşam koçu' adı altında sertifikasız türbanlı bayanların ikna toplantıları yaptığını da vurgulayarak, oynanan oyunu gözler önüne serdi: " Öyle görünüyor ki “Muhafazakâr zamparaların” yeni icadı, ikna odaları… “Aile danışmanı” veya “yaşam koçu” adı altında bir takım sertifikası bile olmayan “türbanlı” bayanlar, özellikle Başakşehir başta olmak üzere Muhafazakâr zamparaların yoğun olduğu muhitlerde  ikna toplantıları düzenleyerek, böşörtülü hanım ve genç kızları ikinci, üçüncü eş olmaya ikna etmeye çalışıyor. Bu iş karşılığında da yüklü paralar aldıklarını öğrendiğim bu kişiler işin ne noktalara vardırıldığını göstermesi bakamından hayli çarpıcı. Zamparalığa dini kılıf da hazır: “Kur’an’da var…”,  “Peygamberimiz de çok eşliydi.” Hatta eğer kızın yaşı küçükse “Peygamberimiz de küçük yaşta kızla evlenmişti…” Bunlar yedikleri haltlara dini kılıf bulmayı pek iyi becerirler. İşçileri işten atarlar “İslam’da grev yok, sendika caiz değil”diye, ardından fetvaları gelir. Kaşânelerde otururlar “İmam- A’zam da Bağdat’ın en iyi evinde otururdu” derler. Jeep’e binerler “Peygamberimizin devesi de en pahalı develerdendi” derler. Dini zengin eğlencesi haline getirenlerin son marifeti zamparalıklarına “Çok eşlilik Kur’an’da var” diyerek dini kılıf bulmak. Şarttı, ruhsattı, tarihseldi tınmıyorlar bile. Var gücümle bunların karşısına dikilmeye devam edeceğim."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.07.2013 14:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
nasrullah keskin 2013-07-25 14:47:27

whodoom.com adına dinci züppelere karşı,dindar duruşumuz oldu,r.ihsan eliaçik hocamız

Avatar
o değil de 2013-07-25 16:29:12

spor toto süper lig puan sıralamasını yapmışsınız, daha ligler başlamadan beşiktaş, fenerbahçe ve galatasarayı enn dibe koymuşsunuz, yakışmamış, harf sırasına göre mi yaptınız diye baktım. yok. kasıt var bu işt

Avatar
Zates 2013-07-25 18:16:54

Şimdi yazacak olduğun şeyler bu adamların haklı olduğunu savunduğum için değil ama ya 2. 3. Hatta 4. 5. Eş olan o kızlara kadınlara nedemeli çalışmak yerine kendi hayatını kazanmak yerine kolay yoldan giyinip süslenip otellerde gün düzenlemek için nikahlı metres olmayı kabul ediyorlar can atıyorlar hatta birbirinden kapma yarışına giriyorlar sonrada zaferlerini 5 yıldızlı otellerde kadınlar arasında yapılan gösterişli kına gecelerinde şahşahalı onlarca kıyafet hazırlatıp onu giyip onu çıkarıyorlar onuıkarıp onu takıyorlar

Avatar
Makdeniz 2013-07-25 22:20:41

Eğer dindarlar öyle bir halt yiyorsa yazıklar olsun ama sunuda gör o iftar ettiğin zevat hepsinin sevgilisi dostu flörtü var ve hiç bir ahlaki anlayışı referans almıyorlar artık beğenmediğin ve kendini ayrı gördüğün insanları bırak kimlerle beraber olduğuna bir bak lütfen ateistler travestıler komünistler vs......

Avatar
izzet dalkılıç 2013-07-26 04:53:32

yalancı seni ben niye duymadım öyle bişi bende o çevredenim ama sen sana destek veren çağdaş yobazlarla uğraş nikahsız kaç tane kadınla birlikte oluyorlar bunlar alenen ortada onlara bişiler söyle yalan söyleme sıfatsız

Avatar
zamanın ebu süfyanı 2013-07-26 04:55:58

hani mekkede enson müslüman olupta ortalığı bulandıran
aynısısın

Avatar
PUAN CETVELİ 2013-07-26 16:36:47

puan petveli hazırlayan arkadaş, hangi akla dayanarak bu sıralamayı yapmış bilmek isteriz. bunun şekli alfabetik olmalıdır.

Avatar
Uyumsuz 2013-07-31 13:56:20

ihsan hoca kuranı kaynak gösteriyor, falanca filancadan rivayet etmiyor