'BUNLARDA GERÇEĞİ KABUL ETMEME HASTALIĞI VAR'

İhsan Eliaçık hoca, eleştiriye kulak tıkayanların Kur'an'ın Neml Suresi'nde çok açık bir şekilde deşifre edildiğini açıkladı.

05 Aralık 2014 Cuma 12:03
'BUNLARDA GERÇEĞİ KABUL ETMEME HASTALIĞI VAR'

 İşte hocamızın o açıklamaları:

" Adama diyorsun ki çalma, adama diyorsun ki milletin parasıyla bin odalı saray yaptırma diyorsun ama aldırış etmiyorlar.

Neden aldırış etmiyorsunuz? Çünkü zalimsiniz. 

Halkın vergilerini toplayıp, üstelik de işsizlik sigortasından paraları alıp o bin odalı sarayı yaptırıyorsunuz. Bunun adı zulümdür. Bin odalı saray için işsizlik sigortasından para çekmişler. Biz vergi veriyoruz onunla işsizlik sigortası oluşsun, fakire fukaraya gitsin diye oradan çekip o sarayı yaptırmışlar. Bu zalimliktir, bu zulümdür. Hz. Musa'nın 9 ayetinden birisini söylüyoruz. Sonra kibir yapıyorlar. Sen de kimsin? Seni mi dinleyeceğiz diyorlar. Ben koskoca bilmem neyim diyor. Kibir ve zulüm Allah'ın apaçık ayetlerini inkar etmeye, kabul etmeye engeldir. Roboski'de 34 çocuk en tepeden verilen emirle öldürüldü. Zalimliklerinden ve kibirlerinden dolayı soruşturmuyorlar bu olayı. Asansörlerde insanlar ölüyor, maden ocaklarında hergün göçük oluyor, sularda işçiler boğuluyor ama bunlara hiçbirşey olmuyor. Muktedir karşı tarafta sigara içenlere kızıyor. Cumhurbaşkanı söylediği halde söylediklerine itaat edilmediği için onları tersliyor, ertesi gün kafeye 6 bin lira ceza gidiyor. Bunlar Neml Suresi ayetlerine göre zalimliktir ve kibirdir. Bu söylediklerimi vicdanları kabul ediyordur eminim ama gereğini yapamazlar. Ayette ne diyor? 'Vicdanları bunların doğruluğunu kabul ettiği halde sırf zalimlikleri ve kibirlerinden dolayı inkar ettiler.'

Musa'nın 9 ayetini Firavun bu yüzden inkar ediyor. 

Ebuzer'in eleştirilerinde genellikle bunlar var. Ebuzer'i, karşısındaki Emevi kalabalığı da dinlerdi, boyunlarını eğerdi. Ses çıkaramazlardı. Vicdanları onun dediğini kabul ediyor, görmezden geliyor ama zalimlikleri, kibirleri gereğini yapmalarına engel oluyor. Bu gerçeği kabul etmeme hastalığıdır."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.12.2014 12:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
ali dursun 2014-12-05 13:54:03

hocam doğru söylüyorsun da kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz

Avatar
ali aşar 2014-12-05 15:11:29

Bugün bir bidatci bir masalcı yı güya savunuyor ve met ediypr Türkiye ve avrupada ragbet guruyor diyor evet maalesef devir yalan dolan devri HOCAM çok dogruları soyledigi için devire ters düşer olsun biz biliriz hak Haktanır