'BU NASIL BİR KUDURMUŞLUK BÖYLE?'

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk hocamız, Yavuz Bingöl'ün açıklamaları ile yeniden gündeme taşınan Berkin Elvan'ın mazlumlara şefaatçi zalimlere ise hesap sorucu olarak bu dünyadan göçtüğünü söyledi.

07 Aralık 2014 Pazar 12:58
'BU NASIL BİR KUDURMUŞLUK BÖYLE?'
İşte hocamızın o sözleri:

"Yas hepimizin yası. Berkin şehit tabii ama şehit demeye bile gerek yok çünkü o sabiydi daha. Zaten bütün sabiler günahsızdır. Ama bütün İslami geleneklerde bir kabul daha vardır. Öyle sabi yaşta hele bir de zulme uğrayarak Berkin gibi öldürülmüşse o iyiden iyiye şefaatçi olarak gider. Berkin Türkiye için öbür aleme bir şefaatçi olarak gitti. Tabii mazlumlara şefaatçi zalimlere hesap sorucu olarak gitti. Berkin sadece Türkiye'nin meselesi değil. Bütün dünya onunla ilgileniyor.

Çünkü bu hakikaten tarihin çok az tanık olduğu zulümlerden biridir. 14 yaşında 45-50 kiloluk bir çocuk daha. Ekmek almaya gidiyor ve orada o emirleri ben verdim diyen Başbakan ünvanlı bir zatın şiddet elemanı olarak kullandığı polisleri vuruyorlar hedef seçerek. 260 gün komada kalıyor, 15-16 kiloya inmiş vaziyette ruhunu teslim ediyor. Mekanı cennet olsun demeye gerek yok zaten o Allah'ın açık vaadi. Ama ona o zulüm reva görenlerin cehennemdeki yerleri ne olacaktır onu tartışabiliriz. Hangi derinlikte, neresi? Cehennem'in de Kur'an'da çok adları var. Cehennem'in en korkunç tabakaları olacaktır yerleri. Çünkü katmerli bir zulüm o boncuk gözlü sabinin kin ve nefretin hedefi yapılarak yaşamdan koparılması Gayretullah'a da dokunmuştur. Bazı zulümler Gayretullah'a dokunur yani Allah'ın öfkesini tahhrik eder. Bu zulmün bizim tarihimizde bir masum çocuğa reva görülmesi itibariyle bir benzeri yoktur. Başka türlerde çok büyük zulümler var bu ülkede insanlar diri diri yakıldı, betonların altına gömüldü katledilerek ama bunun gibisi yok. Sabih Kanadoğlu anlatmıştı, beton altında zincirlerle katledilen insanlara yapılanları. Bu nasıl bir kudurmuşluk, nasıl bir kin ve nefret? 30 yıldır söylüyorum bu ülke terörden mutlaka kurtulur ama ebedi belası dinciliktir. Bununla nasıl kurtulur bunun düşünülmesi gerekir."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.12.2014 13:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Güler bala 2014-12-07 15:52:05

Hoçamı her zaman severek takip ediyorum

Avatar
hasan Suiçmez 2014-12-08 15:12:18

hocam sen büyük adamsin.bu millet bunu görene kadar is isden geçmez insallah.!