BU DA MI YALAN! BARZANİ'DEN AL HABERİ...

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ahmet İnan, Barzani'nin kanalı Rudaw'a verdiği röportajda "Evet çıkması halinde Türkiye eyalet sistemine doğru gidecek ve Kürtler statü sahibi olacak" dedi.

15 Nisan 2017 Cumartesi 16:58

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ahmet İnan, Barzani'nin kanalı olan Rudaw'a 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.Kürtçe yapılan röportajda İnan'ın "Evet çıkması halinde Türkiye eyalet sistemine doğru gidecek ve Kürtler statü sahibi olacak" sözleri dikkat çekti.

2015'DE AKP'DE ADAY ADAYI

2007 yılında DTP’nin destekeldiği bağımsız aday olarak Adıyaman milletvekili adayı olan Ahmet İnan, 2015 Haziran seçimlerinde de Dicle Üniversitesi  İlahiyat Fakültesinde Tefsir Anabilim dalında akademisyen iken AKP'den Adıyaman Milletvekili olabilmek için aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

BENZER AÇIKLAMA DA BARZANİ'NİN PARTİSİNDEN

Daha önce benzer bir açıklama da peşmerge başı Barzani'nin partisi KDP’nin Türkiye Temsilcisi Ömer Mirani'den gelmişti. Mirani, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumunda "‘Evet’in çıkması halinde ise bir kez daha diyaloğun gerçekleşmesi ihtimali vardır" dedi.Bu açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır mitinginde "Biz söyleyecek sözü olan, projesi olan, derdi olan herkesle konuşmaya, görüşmeye, birlikte yol yürümeye hazırız. Tek bir şartımız var; kimsenin elinde silah olmayacak" diyerek sözde 'barış süreci'nin tekrar başlayabileceğinin sinyaline cevap olarak nitelendirilmişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.04.2017 17:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol