'Brunson Krizinin Tek Kelimesine Dahi İnanmayın'

İngiliz Independent gazetesinin kıdemli Ortadoğu muhabirlerinden Robert Fisk, Türkiye ile ABD arasındaki 'Brunson' krizini mercek altına aldı.

17 Ağustos 2018 Cuma 00:19

Gazete Duvar'ın aktardığına göre Fisk, Independent’ta yayımlanan yazısında,“Az bilinen bir pastör yüzünden ABD Türkiye ile ticaret savaşına mı girecek? Tek bir kelimesine bile inanmayın” başlığını kullandı. Fisk, iki ülke arasındaki krizin Pastör Brunson’ın tutukluğu nedeniyle yaşandığına inanmadığını vurguladı.

İngiliz yazar, makalesinde, “Erdoğan’ın kafayı biraz üşüttüğüne inanan bizler için bile, Türk versiyonundan çok daha çatlak olan bir ABD başkanının NATO’nun ikinci büyük ordusunu zayıflatmaya çalışması şaşkınlık verici” dedikten sonra şöyle devam etti:

“Evet, Erdoğan, aralarında bir Amerikalı pastörün de bulunduğu 50 binden fazla kişiyi iki yıl önceki darbe girişiminden sonra hapse attı. Fakat Mısır’ın Cumhurbaşkanı/Albayı Abdülfettah Sisi 60 binden fazla sözde İslamcıyı kendi ülkesinin hapishanelerine tıkarak bu rekoru kırmadı mı? Peki Haydar Abadi’nin Irak’taki toplu idamlarına ne demeli? Ya da, Yemen’de sürekli çocukların öldürüldüğü korkunç savaş bir yana, Suudi Arabistan’da bu hafta yaşanan idamlara? Veya İsraillilerin Gazze’de onlarca silahsız Filistinliyi öldürme alışkanlığına? Ya da Trump’ın espri anlaşıyışına hitap eden Kuzey Kore’deki o saksıya?”

‘TEK KELİMESİNE BİLE İNANMIYORUM’

“Hapse atılan ya da öldürülen masumları zerre kadar umursamayan Trump, bir anda Türkiye’yi iğdiş etmeye çalışıyor ve bunların hepsi Pastör Andrew Brunson ev hapsinde tutulduğu için yaşanıyor” diyen Fisk, “Tek kelimesine bile inanmıyorum. Trump, Brunson’ın aylar süren tutukluluğu hakkında pek az ses çıkardı” ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol