'BENCE ÜSTAD MEZARDA DEĞİLDİR'

Şanlıurfa'da 'İnsanlık ve dünya barışı için Said Nursi'nin millet anlayışı' konferansı düzenlendi

10 Mart 2013 Pazar 17:00
'BENCE ÜSTAD MEZARDA DEĞİLDİR'

 ŞANLIURFA'da, Bediüzzaman Vakfı tarafından düzenlenen 'İnsanlık ve dünya barışı için Said Nursi'nin millet anlayışı' konulu konferansta konuşan Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Battal, son günlerde mezar yeri tartışılan Said Nursi'nin mezarı nerede sorusuna, "Bence, Üstat mezarda değildir. Üstat ölmemiştir, kitaplarında yaşamaktadır" dedi. 

Şanlıurfa'da, Bediüzzaman Vakfı tarafından akşam saatlerinde Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda, 'İnsanlık ve dünya barışı için Said Nursi'nin millet anlayışı' konulu konferans düzenlendi. Konferansa Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, bürokratlar ve yaklaşık bin kişi katıldı. Konferansta konuşan Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Battal, son günlerde tartışılan Said Nursi'nin mezarı nerede sorusuna açıklık getirdi. Prof. Dr. Battal, "Bence üstat, mezarda değildir. Üstat, ölmemiştir ve kitaplarında, kalbinizde yaşamaktadır. Üstadı öldürenler, ondan yararlanmak için arada bu konuları manşete taşırlar" dedi. 
TERÖRÜ MEMLEKETİMİZE SOKMADIK 
Konferansta milliyetçilik ve terör konusuyla ilgili de konuşan Prof. Dr. Ahmet Battal, şunları söyledi; "Milliyetçilik nasıl bir şey? İyi mi? Kötü mü? Milliyetçilik, bünyeye göre değişiyor. Konferans başlamadan önce, belediye başkan vekilimize şunu sordum, nasıl oldu da bu memleket terör meselesinden kendini kurtardı. Başkan vekilimiz ise şunu söyledi; biz vatanperver ve milliyetçi insanlarız terörü memleketimize sokmadık." Yaklaşık 2 saat süren konferans, plaket töreniyle sona erdi.

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol